Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri×
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • BİGPARA
    • ANASAYFA
    • BORSA
    • DÖVİZ
    • ALTIN
    • VİOP&VARANT
    • ANALİZ
    • KOBİ
    • KRİPTO PARALAR
  • SPOR ARENA
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • CANLI SKOR
  • KELEBEK
    • ANASAYFA
    • EKRANDA
    • HAYAT
    • SEYAHAT
    • STİL
    • FAKİR HAUSGERATE İLE LEZZETLİ TARİFLER
    • SAĞLIK
  • YAŞAM
    • ANASAYFA
    • CUMARTESİ
    • PAZAR
    • LEZZETLİ HAYAT
    • ÇOCUKLA HAYAT
    • SEYAHAT
  • YAZARLAR
  • RESMİ İLANLAR
  • ASTROLOJİ
  • TÜMÜ
    • EKONOMİ
    • TV REHBERİ
    • MAHMURE
    • HÜRRİYET AİLE
    • VİDEO
    • ASTROLOJİ
    • HESAPLAMA ARAÇLARI
    • BULMACA
    • EN İYİ ON
    • CUMA
    • LEZİZZ
    • TEKNOLOJİ
    • FOTO GALERİ
    • RAMAZAN
    • KİTAP SANAT
    • HAVA DURUMU
    • AVRUPA
    • EĞİTİM
    • HÜRRİYET İK
    • SON DAKİKA
    • YEREL HABERLER
    • BİZE ULAŞIN
    • VERİ POLİTİKASI
    • ENERJİ POLİTİKASI
    • KÜNYE
Günlük Egazete
Hürriyet NSosyalHürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2026 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linkleri kullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
son dakika haberler
GÜNDEM DÜNYA BİGPARA SPOR ARENA KELEBEK YAŞAM YAZARLAR RESMİ İLANLAR SON DAKİKA
GİRİŞ
HABERLERBilgi Haberleri

HAVA DURUMU SON DAKİKA TAHMİNLERİ 8 MART 2026 İL İL HARİTALI | Bugün hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? Meteoroloji uyardı!

Güncelleme Tarihi: Mart 08, 2026 00:32

#Hava Durumu#Meteoroloji#Fırtına Uyarısı
EpostaLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2026 00:32

Son dakika hava durumu Meteoroloji raporu ile yayınlandı. Aynı zamanda Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yeni soğuk havanın etkili olacağını duyur Soğuk hava batı kesimlerde yerini güneşli havaya bırakırken, birçok ile kar ve sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu değerlendirmelerine göre ; Doğu Akdeniz’de rüzgarın, Cumartesi sabah saatlerinde batısında, öğle saatlerinden itibaren doğusunda kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, öğle saatlerinden sonra batısında, 08.03.2026 günü (Pazar) öğle saatlerinde doğusunda etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Peki, bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji hava durumu 8 Mart 2026 tahminleri

1/8HAVA DURUMU SON DAKİKA TAHMİNLERİ 8 MART 2026 İL İL HARİTALI | Bugün hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı Meteoroloji uyardı

Meteoroloji hava durumu tahminleri yayınlandı. 07.03.2026 Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren Siirt ve Muş çevreleri ile Şırnak'ın merkez ve doğu ilçelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar; Bitlis, Hakkari ve Van çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışların 08.03.2026 Pazar günü gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, buzlanma ve don olayı, yükseklerde tipi, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Peki, pazar günü hava nasıl olacak? İşte, il il son dakika hava durumu raporu...

2/8YENİ SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

"YENİ SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR"

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yeni soğuk havanın etkili olacağını duyurarak sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

"Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerine kar yağışı geliyor. Soğuk havanın gelmesiyle birlikte kar yağışı etkili olacak. Hafta sonu Anadolu’ya doğru gidecek. Karadeniz’in iç kesimlerinde Doğu Anadolu’nun doğusunda ve kuzeyinde kar yağışları etkili olacak. Yağışlar az devam edecek. Batı bölge ve Ege bölgelerinde yağışlar kesildi. Önümüzdeki günlerde de yağış beklemiyoruz. Batı bölgelerinde yağışlar önümüzdeki günlerde az olacak. Sıcaklıklar Batı’da İstanbul’da 9 derece civarına inecek. Doğudaki sıcaklıklar 2 derece altına inecek hava sonu gelecek soğuk hava ile birlikte…"

EN SON HABERLER

3/8HAVA NASIL OLACAK

HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop, Amasya ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği, yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ tehlikesi ile kar erimesi tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneyinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

4/8HAVA DURUMU SON DAKİKA TAHMİNLERİ 8 MART 2026 İL İL HARİTALI | Bugün hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı Meteoroloji uyardı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Akdeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneyinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EN SON HABERLER

5/8HAVA DURUMU SON DAKİKA TAHMİNLERİ 8 MART 2026 İL İL HARİTALI | Bugün hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı Meteoroloji uyardı

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

EDİRNE 2°C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL 5°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ 1°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ 3°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

 

6/8HAVA DURUMU SON DAKİKA TAHMİNLERİ 8 MART 2026 İL İL HARİTALI | Bugün hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı Meteoroloji uyardı

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR -3°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 4°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 5°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA 7°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA 3°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 9°C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY 1°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

MERSİN 5°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Sivas çevrelerinin bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

ANKARA -2°C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR -3°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ -6°C, 5°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

KONYA -1°C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

EN SON HABERLER

7/8HAVA DURUMU SON DAKİKA TAHMİNLERİ 8 MART 2026 İL İL HARİTALI | Bugün hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı Meteoroloji uyardı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Sinop çevrelerinin hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU -2°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE 1°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU -5°C, 7°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ZONGULDAK 3°C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, kıyılarının yağmurlu, kıyı illerinin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erime tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA -1°C, 8°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 3°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT -3°C, 5°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

TRABZON 3°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimleri karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

8/8HAVA DURUMU SON DAKİKA TAHMİNLERİ 8 MART 2026 İL İL HARİTALI | Bugün hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı Meteoroloji uyardı

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölgenin güneydoğusunun aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Siirt, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli kesimlerinde çığ ve kar erime tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -11°C, -1°C
Çok bulutlu

KARS -13°C, -1°C
Çok bulutlu

MALATYA -4°C, 9°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

VAN -3°C, 3°C
Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR -1°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GAZİANTEP -1°C, 13°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

SİİRT 0°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ŞANLIURFA 3°C, 14°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

DENİZLERDE HAVA
Doğu Akdeniz’de fırtına; Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren yer yer 6; Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, yer yer 2,0 m, Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, yer yer 7; Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi öğle saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5, kuzeyi 4 ila 6, akşam saatlerinde yer yer 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,0 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, gece saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5, yer yer 6; Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, gece saatlerinden itibaren batısı kuzeybatıdan 3 ila 5, yer yer 6, doğusu 5 ila 7, gece saatlerine kadar yer yer 8 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Doğu Akdeniz’in doğusu 2,0 ila 3,0 m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, yer yer 6 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Hava Durumu#Meteoroloji#Fırtına Uyarısı

EN SON HABERLER

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2026 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
Altın Fiyatları
Seçim Sonuçları
Güzel SözlerErkek İsimleri
Kız İsimleri
Doğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.