Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri×
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • BİGPARA
    • ANASAYFA
    • BORSA
    • DÖVİZ
    • ALTIN
    • VİOP&VARANT
    • ANALİZ
    • KOBİ
    • KRİPTO PARALAR
  • SPOR ARENA
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • CANLI SKOR
  • KELEBEK
    • ANASAYFA
    • EKRANDA
    • HAYAT
    • SEYAHAT
    • STİL
    • FAKİR HAUSGERATE İLE LEZZETLİ TARİFLER
    • SAĞLIK
  • YAŞAM
    • ANASAYFA
    • CUMARTESİ
    • PAZAR
    • LEZZETLİ HAYAT
    • ÇOCUKLA HAYAT
    • SEYAHAT
  • YAZARLAR
  • RESMİ İLANLAR
  • ASTROLOJİ
  • TÜMÜ
    • EKONOMİ
    • TV REHBERİ
    • MAHMURE
    • HÜRRİYET AİLE
    • VİDEO
    • ASTROLOJİ
    • HESAPLAMA ARAÇLARI
    • BULMACA
    • EN İYİ ON
    • CUMA
    • LEZİZZ
    • TEKNOLOJİ
    • FOTO GALERİ
    • RAMAZAN
    • KİTAP SANAT
    • HAVA DURUMU
    • AVRUPA
    • EĞİTİM
    • HÜRRİYET İK
    • SON DAKİKA
    • YEREL HABERLER
    • BİZE ULAŞIN
    • VERİ POLİTİKASI
    • ENERJİ POLİTİKASI
    • KÜNYE
Günlük Egazete
Hürriyet NSosyalHürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2026 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linkleri kullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
son dakika haberler
GÜNDEM DÜNYA BİGPARA SPOR ARENA KELEBEK YAŞAM YAZARLAR RESMİ İLANLAR SON DAKİKA
GİRİŞ
HABERLERBilgi Haberleri

3600 EK GÖSTERGE SON DURUM NE? 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, Meclis'ten geçti mi, kimlere verilecek? Torba yasa için tüm gözler TBMM Genel Kurulu'nda

Güncelleme Tarihi: Temmuz 01, 2024 01:51

#3600 Ek Gösterge#Torba Yasa#Meclis
EpostaLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2024 01:51

1’inci kademeye gelen tüm memurların yararlanacağı 3600 ek göstergede son durum gelişmeleri kamuoyu tarafından takip ediliyor. 2 Temmuz tarihinde mesaiye başlayacak olan TBMM'de 3600 ek gösterge için beklentiler arttı. Geçtiğimiz yıl polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisine verilen 3600 ek göstergeden 1’inci kademeye gelen tüm memurların yararlanması bekleniyor. 3600 ek gösterge ile birlikte mevcut ücretler göz önüne alındığında memurların emekli maaşlarında artış olacak. Ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasada 3600 ek göstergenin çıkması durumunda kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, Meclis'ten geçti mi, kimlere verilecek? İşte, ayrıntılar.

1/63600 EK GÖSTERGE SON DURUM NE 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, Meclisten geçti mi, kimlere verilecek Torba yasa için tüm gözler TBMM Genel Kurulunda

3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimlere verilecek, soruları gündemde yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuyla ilgili daha önce açıklamalarda bulunarak "Birinci döneme yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini en yakın zamanda hayata geçireceğiz" ifadesini kullanmıştı. Çalışma hayatına yönelik düzenlemeler Meclis'e gelirken 3600 ek gösterge için beklentiler de arttı. Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren düzenleme, yasalaşması halinde memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaş hesaplamalarında önemli bir rol oynayacak. Peki, 3600 ek gösterge gündemde var mı? İşte, detaylar.

2/63600 EK GÖSTERGE ÇIKACAK MI

3600 EK GÖSTERGE ÇIKACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, daha önce konu ilgili açıklamada bulunmuş ve konuşmasında şu ifadelere yer vermişti:

"15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe giren 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi ile çalışan emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden düzenlemesini sağladık. Bununla beraber birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükumet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz."

EN SON HABERLER

3/63600 EK GÖSTERGE TORBA YASADA YER ALACAK MI

3600 EK GÖSTERGE TORBA YASADA YER ALACAK MI?

Torba yasa ile birlikte 90 bin taşerona kadro, 3600 ek gösterge, ev hanımlarına emeklilik ve ekonomik olarak atılacak birçok konunun görüşülmesi bekleniyor. Henüz yeni torba yasa teklifi hazırlanmadı. Yeni torba yasanın ilerleyen haftalarda TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

4/63600 EK GÖSTERGE NEDİR

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

3600 ek gösterge düzenlemesi memur ve memur emeklilerini yakından ilgilendiriyor. Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanını ilgilendiren düzenleme, memurların unvan, görev, sorumluluk ve hizmet sürelerine göre maaş hesaplamalarında önemli bir rol oynuyor.

EN SON HABERLER

5/63600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ KAPSAYACAK?

Daha önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "3600 ek göstergeden 2 yıl ve üzeri üniversite mezunu olanların faydalanmasının mümkün olduğunu söyleyebiliriz. 2 yıl üniversite mezunu olanlar 10. derece 2 dereceden başlamakta birinci dereye kadar yükselmekte. 4 yıllık üniversite mezunu olanlar daha avantajlı çünkü 9. derece 1. kademede başlamakta" dedi.

6/63600 EK GÖSTERGE SON DURUM NE 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, Meclisten geçti mi, kimlere verilecek Torba yasa için tüm gözler TBMM Genel Kurulunda
Haberle ilgili daha fazlası:
#3600 Ek Gösterge#Torba Yasa#Meclis

EN SON HABERLER

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2026 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
Altın Fiyatları
Seçim Sonuçları
Güzel SözlerErkek İsimleri
Kız İsimleri
Doğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.