Güncelleme Tarihi:
Türkiye’nin kültürel mirasını koruma ve vakıf hizmetlerini sürdürme misyonuyla faaliyet gösteren Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), 2025 yılı için personel kadrosunu güçlendirmek amacıyla 78 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, mühendis, mimar, müze araştırmacısı, sosyal çalışmacı gibi nitelikli pozisyonların yanı sıra temizlik personeli, şoför ve aşçı gibi destek kadroları için başvurular alınacak. Başvurular, e-Devlet üzerinden Kariyer Kapısı platformu aracılığıyla yapılacak. Peki, VGM personel alımı başvuru şartları neler, hangi branşlarda alım yapılacak? İşte VGM 78 sözleşmeli personel alımı detayları!
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün 2025 yılı personel alımı ilanı, iş arayanlar için önemli bir fırsat sunuyor. Başvurular, 7 Mayıs 2025 tarihinde başlayacak ve 20 Mayıs 2025 saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden “Vakıflar Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” platformu “isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” aracılığıyla alınacak. Şahsen, posta veya diğer yöntemlerle yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Adayların yalnızca bir il ve pozisyon için başvuru yapabileceği belirtilirken, birden fazla başvuru yapanların talepleri geçersiz sayılacak.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.
ÖSYM tarafından yapılan 2024 yılı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak ve özel şartlarda belirtilen puan türlerinden asgari puanı almış olmak.
Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 35 yaşını doldurmamış olmak. (20/05/1990 ve sonrası doğumlu olanlar.)
Görevini yapmaya engel vücut ve akıl sağlığı ile engeli bulunmamak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan tam teşekküllü devlet hastanesinden sağlık kurulu raporu istenilecektir.)
Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak.
Adayların son başvuru tarihi itibarıyla, başvuru yapılan pozisyonlar için belirlenen öğrenim ve bölüm mezunu olmaları gerekir. (Yükseköğretim Kurulu tarafından eş değer haklara sahip olduğuna karar verilen yurt içindeki yükseköğretim kurumları ile denklik belgesi verilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olanlar da diğer şartları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir.)
Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen istisnalar hariç, son başvuru tarihi itibarıyla başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması.