Güncelleme Tarihi:
Sandık görevlisi ödemeleri için resmi kaynaklardan gelecek açıklama bekleniyor. Mayıs ayında düzenlenen seçimlerde görev alan müşahitlere ödeme yapılmayacak. Müşahitler gönüllülük esasına dayalı olarak çalıştığından seçimlerde ücret ödemesi yapılmaz. Seçimlerde sandıkların başında kimlik kontrolü, mühür ve pusula teslimi, gibi süreçlerin yanı sıra sandık görevlileri oy sayımı ve dökümü işlemlerinde aktif olarak görev aldılar. Seçimlerin tamamlanmasının üzerinden neredeyse 2 aylık zaman geçerken görev alanlar ücretlerde son durumu merak ediyor. Sandık görevli ücretleri, memur maaşı katsayı oranına göre hesaplanıyor. Peki Sandık görevlisi ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak? Seçim ücretleri nereye yatacak? İşte, konuyla ilgili detaylar…
Sandık görevlisi ücretlerinin ilk tur ödemelerinin bazıları hesaplara aktarıldı. Ancak resmi kaynaklardan ödemelerin tamamlandığına ilişkin bir açıklama gelmedi.
14 Mayıs’ta düzenlenen ilk turda görev yapanlar ve 28 Mayıs’ta düzenlenen ikinci tur seçimlerinde görev yapanların ödemeleri farklı olacak. İki turda sandık görevlisi olarak çalışanlar daha yüksek ücret alacak.
Sandık görevlisi ücretlerinin ödeme işlemlerinin en geç Temmuz ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde detaylar haberimize eklenecektir.
Sandık görevlisi ücretleri elden verilmiyor. Seçimde görev yapanlar ödemelerini bankalar aracılığıyla alıyor. Seçimde sandıkların büyük çoğunluğunda kamu kurumu çalışanları olduğu için sandık görevlisi ücretlerinin yatıp yatmadığını Ziraat Bankası veya Halkbank hesaplarını kontrol ederek öğrenebilirsiniz. Ayrıca Sandık görevlisi ücretlerini alabilmek için gişelerden kimlik ibrazı gereklidir. Konuyla ilgili bankaların müşteri hizmetlerinden gerekli bilgiler alınabilir.
Sandık görevlisi ücretleri daha önce yapılan seçimlerde (2019) başkan ve üyeler için 261 TL olarak belirlenmişti. Memur maaşı katsayı oranına göre hesaplanan sandık görevlisi ücretlerinin 867 TL olması bekleniyor.