Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri×
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • BİGPARA
    • ANASAYFA
    • BORSA
    • DÖVİZ
    • ALTIN
    • VİOP&VARANT
    • ANALİZ
    • KOBİ
    • KRİPTO PARALAR
  • SPOR ARENA
    • ANASAYFA
    • FUTBOL
    • BASKETBOL
    • VOLEYBOL
    • CANLI SKOR
  • KELEBEK
    • ANASAYFA
    • EKRANDA
    • HAYAT
    • SEYAHAT
    • STİL
    • MUCİZE LEZZETLER
    • SAĞLIK
  • YAŞAM
    • ANASAYFA
    • CUMARTESİ
    • PAZAR
    • LEZZETLİ HAYAT
    • ÇOCUKLA HAYAT
    • SEYAHAT
  • YAZARLAR
  • RESMİ İLANLAR
  • ASTROLOJİ
  • TÜMÜ
    • EKONOMİ
    • TV REHBERİ
    • MAHMURE
    • HÜRRİYET AİLE
    • VİDEO
    • ASTROLOJİ
    • HESAPLAMA ARAÇLARI
    • BULMACA
    • EN İYİ ON
    • CUMA
    • LEZİZZ
    • TEKNOLOJİ
    • FOTO GALERİ
    • RAMAZAN
    • KİTAP SANAT
    • HAVA DURUMU
    • AVRUPA
    • EĞİTİM
    • HÜRRİYET İK
    • SON DAKİKA
    • YEREL HABERLER
    • BİZE ULAŞIN
    • VERİ POLİTİKASI
    • ENERJİ POLİTİKASI
    • KÜNYE
Günlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
son dakika haberler
GÜNDEM DÜNYA BİGPARA SPOR ARENA KELEBEK YAŞAM YAZARLAR RESMİ İLANLAR SON DAKİKA
GİRİŞ
HABERLERBilgi Haberleri

Öğretmen atamaları 2023 ne zaman? Deprem bölgesine öğretmen ataması olacak mı, kadro ve branşlar açıklandı mı? Milli Eğitim Bakanı Özer canlı yayında açıkladı

Güncelleme Tarihi: Şubat 22, 2023 00:19

#Öğretmen Atamaları#MEB#Bakan Özer
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2023 00:19

Kahramanmaraş depreminin ardından eğitim öğretim yılının işleyişini açıklayan Bakan Özer, gündemde yer alan Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? sorusuna da yanıt verdi. 2022 2023 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi bir aylık aranın ardından 71 ilde 20 Şubat'ta başlarken deprem bölgesinde 1'inci kategorideki illerde 1 Mart'a, 2'nci kategorideki illerde 13 Mart'a, 3'üncü kategorideki illerde ise 27 Mart tarihine ertelendi. Öte yandan Bakan Özer, öğretmen görevlendirmeleriyle ilgili çalışmalara başlanacağını belirtti. Peki, 2023 öğretmen ataması yapılacak mı? Kadro ve branşlar açıklandı mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

1/5Öğretmen atamaları 2023 ne zaman Deprem bölgesine öğretmen ataması olacak mı, kadro ve branşlar açıklandı mı Milli Eğitim Bakanı Özer canlı yayında açıkladı

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak, sorusu özellikle Kahramanmaraş ve çevre illerde etkili olan depremlerin ardından gündeme geldi. Yaşanan deprem felaketinin ardından birçok ilde eğitim öğretimde ikinci dönem ertelenirken, öğretmen görevlendirmeleri ve atamaları için Bakan Özer değerlendirmelerde bulundu. CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada ailesi afet bölgesinde olan diğer illerdeki öğretmenler için, o öğretmenlerin hepsinin idari izinli sayıldığının altını çizen Bakan Özer, 'Deprem bölgesi için yeni öğretmen ataması olacak mı?' 'Gönüllü öğretmenlik formülüyle mi devam edilecek?' sorusuna "İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamaları da yapacağız." şeklinde yanıt verdi.

2/5DEPREM BÖLGESİNE ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK MI

DEPREM BÖLGESİNE ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 13 Şubat tarihinde CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, deprem bölgesi için yeni öğretmen atamaları mı yapılacak? yoksa 'Gönüllü öğretmenlik formülüyle mi devam edilecek?' sorusuna şöyle yanıt verdi;

Bunlarla ilgili tüm planlamalarımızı yapıyoruz. İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamaları da yapacağız.

EN SON HABERLER

3/5Öğretmen atamaları 2023 ne zaman Deprem bölgesine öğretmen ataması olacak mı, kadro ve branşlar açıklandı mı Milli Eğitim Bakanı Özer canlı yayında açıkladı

Bugün yeni bir çalışma daha yaptık. Onu da nihayetlendirdik. Bu bölgedeki öğretmenlerimizin diğer illere görevlendirilmesi ile ilgili mazeretle ilgili, sağlıkla ilgili süreçleri inşallah bu hafta içerisinde başlatacağız.

Yani eğitim öğretimin devam etmesiyle ilgili öğretmenlerle ilgili neye ihtiyacımız varsa onları hızlı bir şekilde atama yoluyla görevlendirme yoluyla karşılayacağız.

4/5AİLESİ AFET BÖLGESİNDE OLAN ÖĞRETMENLER

AİLESİ AFET BÖLGESİNDE OLAN ÖĞRETMENLER

Ailesi afet bölgesinde olan diğer illerdeki öğretmenler için, o öğretmenlerimizin hepsini idari izinli sayıyoruz şu anda. Aynı zamanda psikososyal destekle ilgili de o öğretmenlerimize her gün destek veriyoruz. Bakanlığımızın tüm imkanları öğretmenlerimizin hizmetinde.

EN SON HABERLER

5/5EN ÇOK HANGİ BRANŞTAN ATAMA OLUYOR

EN ÇOK HANGİ BRANŞTAN ATAMA OLUYOR?

Eylül ayında yapılan 20 bin öğretmen atamalarında branş dağılımında göre en çok okul öncesi öğretmenliği alımı olmuştu.

Bu kapsamda ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:
#Öğretmen Atamaları#MEB#Bakan Özer

EN SON HABERLER

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2025 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
Altın Fiyatları
Seçim Sonuçları
Güzel SözlerErkek İsimleri
Kız İsimleri
Doğum Günü Mesajları
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.