Güncelleme Tarihi:
Bu yıl 59.su düzenlenen Kütüphane Haftası birçok etkinlikle kutlanıyor. Kütüphaneler Haftası, halkın kütüphanelerden daha iyi şekilde yararlanmasını, kütüphanecilik mesleğinin tanınmasını sağlamak amacıyla 1964 yılından bu yana kutlanmaktadır. Kütüphane Haftası etkinlikleri de bu sebeple merak edilmektedir. Peki, Kütüphane Haftası nedir?
59. Kütüphane Haftası, 27 Mart – 02 Nisan 2023 tarihleri arasında, “Kütüphane İyileştirir” ana temasıyla, yurt genelinde kamuoyunun afet sonrası döneme ilişkin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, yurt genelinde illerde konaklayan depremzede misafirlere yönelik psikososyal destek programları düzenlenecektir.
59. Kütüphane Haftası Açılış Programı, "Kütüphane İyileştirir” ana temasıyla uluslararası katılımla, 27-28 Mart 2023 tarihlerinde, kütüphaneciler, akademisyenler, araştırmacılar, kamu kurum/ kuruluşları ve STK temsilcilerinin katılımı ile Ankara'da, Millî Kütüphane Konferans Salonu’nda düzenlenecektir.
Hafta programı, 29 Mart- 02 Nisan 2023 tarihleri arasında, Ankara'ya gelen depremzede misafirlerimizin katılımı ile Millî Kütüphanede, Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesinde, İstanbul Rami Kütüphanesinde, Ankara Kesikköprü Kampında düzenlenecek psikososyal destek faaliyetleri ile devam edecektir.
Vatandaşların kütüphaneleri yakından tanımaları ve kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını teşvik etmek amacı ile her yıl Mart ayının son Pazartesi günü başlayan hafta, ülkemizde Kütüphane Haftası olarak kutlanmaktadır.
İlki 1964 yılında başlayan Kütüphane Haftası kutlama etkinliklerinde, yurt çapında kütüphane ve kütüphanecilik konularını ele alan konferanslar, sempozyumlar, paneller, seminerler gerçekleştirilmekte, yeni yayınları okuyuculara tanıtıcı sergiler açılmakta, eğitici ve kültürel film ve slaytlar gösterilmekte, kütüphane ve kitapla ilgili çeşitli söyleşiler ve yarışmalar düzenlenmektedir.
Etkinlikler 06.03.1982 tarih ve 17625 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Kütüphane Haftasını Kutlama Yönetmeliği”çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.