Güncelleme Tarihi:
Yaz mevsimin en sevilen meyvelerinden yeşil erik, rengi ve tadıyla sofraları süslüyor. Ayrıca sağlık için faydaları meyvelerin de başında geliyor ve kalorisi de oldukça düşük. İşte yeşil eriğin vücuda etkileri...
Yeşil erik tükettiğinizde kan şekeri düzeyleri olumlu etkilenir. Erik yedikten sonra kan glikozu ortada görünmektedir. Kan şekeri ne kadar dengeli seyrederse kilo vermek o kadar dengeli ve sürekli olur.
100 gram yeşil erik ortalama 50 kaloridir.
İçerisinde öz ve cilt sağlığında büyük görevleri olan A vitamini, kanın akışkanlığında görevli K vitamini, osmalit basınç ve su dengesini sağlayan sodyum, potasyum minerali, stres karşıtı mineral olan magnezyum da erikte önemli ölçüde bulunuyor. Ayrıca kalsiyum içeren erik, demir açısından da oldukça zengin.
Bağışıklık sisteminin oluşmasında ve korunmasında yardımcıdır.
Düzenli olarak yeşil erik yemek diş etlerini güçlendirir. Diş sağlığının oluşmasında ve korunmasında etki gösterir.
Sindirimin düzenli ve yeterli ölçüde çalışmasını sağlar, kabızlığı önler. Yeşil erik sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemine karşı etkilidir.
Demir eksikliğini önlemede ve tedavi sürecinde yardımcıdır. Yeşil erik vücudun kan yapmasına yardımcı olur. Ayrıca, anemi gibi kırmızı kan hücrelerinin eksikliği ile ilgili hastalıklar erikteki zengin C vitamini ve demir içeriği nedeniyle engellenmekte etkili olmaktadır.
Vücut içi hasarını önler. Yeşil erik yüksek miktarda antioksidan içerdiği için beyin ve kandaki hücrelerin zarar görmesini önler.