Son Dakika Haberler×
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • BİGPARA
E-bültenlerGünlük Egazete
Hürriyet FacebookHürriyet TwitterHürriyet LinkedinHürriyet YoutubeHürriyet Instagram
© Copyright 2023 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.ŞKullanım Koşulları,Gizlilik Politikası,İletişim için bu linklerikullanabilirsiniz. Login olduğunuz taktirde kullanım koşullarınıve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
Hürriyet sondakika haber ios uygulamasıHürriyet sondakika haber android uygulaması
GÜNDEM DÜNYA BİGPARA
GİRİŞ
HABERLERBilgi Haberleri

Düzce'de bayram namazı saat kaçta? 21 Nisan tüm iller ve Kocaeli bayram namazı saati!

Güncelleme Tarihi: Nisan 20, 2023 12:15

#Düzce#Düzce Bayram Namazı#Düzce Bayram Namazı Saati
TwitterLinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 12:15
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Bayram namazı saati ile Ramazan Bayramı’na giriş yapacak olan Kocaeli sakinleri, günün ilk ibadetini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Diyanet’in yayımladığı bilgiler ışığında, Düzce bayram namazı saati hususunda bilgi edinecek olan binlerce Müslüman, sabahın erken saatlerine alarmlarını kuracak. Peki, Düzce bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, tüm iller ve 21 Nisan 2023 Düzce bayram namazı saatleri bilgisi

1/3Düzcede bayram namazı saat kaçta 21 Nisan tüm iller ve Kocaeli bayram namazı saati

Günün ilk saatlerinde kalkacakları bayram namazı saati konusunda bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden Kocaeli ve tüm illerin Bayram namazı saat araştırmalarına başladı. Peki, Türkiye genelinde ve Düzce'debayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, tüm illerin namaz saati verileri

2/3DÜZCE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA

DÜZCE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Düzce'de bayram namazı 21 Nisan Cuma günü saat 06.40'de kılınacak.

TÜM İLLERİN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EN SON HABERLER

3/3Bayram günlerinde oruç tutulur mu

Bayram günlerinde oruç tutulur mu?

Bayram günleri, oruç tutmanın yasak olduğu günlerin başında gelir. Ramazan bayramının birinci gününde ve kurban bayramının dört gününde oruç tutmak tahrimen mekruhtur (Mevsıli, el-İhtiyar, I, 395-396; İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, III, 336). Bugünlerde oruç tutmanın hoş karşılanmayıp yasaklanması, bayram günlerinin yeme, içme ve sevinç günleri olmasından dolayıdır. Ramazan bayramı, bir ay boyunca Allah için tutulan orucun arkasından verilen bir “genel iftar ziyafeti” hükmündedir ve bu anlamından ötürü ona “fıtır bayramı (iftar bayramı)” denilmiştir. Ramazan bayramının ilk günü, bir aylık Ramazan orucunun iftarı anlamına gelir. Böyle toplu iftar gününde oruçlu olmak, Allah’ın sembolik ziyafetine katılmamak anlamına gelir ki, bunun yakışıksız bir davranış olduğu ortadadır. Allah için kurbanların kesildiği kurban bayramı günleri de ziyafet günleridir. Hz. Peygamber (s.a.s.), teşrik günlerinin yeme, içme ve Allah’ı anma günleri olduğunu belirtmiştir (Buhari, Savm, 66-67; Ebu Davud, Savm, 49).

Haberle ilgili daha fazlası:
#Düzce#Düzce Bayram Namazı#Düzce Bayram Namazı Saati

EN SON HABERLER

Hürriyet - Haber, Son Dakika Haberler, Güncel Gazete Haberleri© Copyright 2023 Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş
FacebookTwitter
Güzel Sözler
Hürriyet'e Reklam VerYatırımcı İlişkileriBize UlaşınHürriyet Kurumsal

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberleri, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi Hurriyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.