Güncelleme Tarihi:
İstanbul Üniversitesi 2025 AUZEF bütünleme sınavı tarihi için geri sayım başladı. Vize ve final sınavlarında istedikleri başarıyı elde edemeyen öğrenciler, AUZEF bütünleme sınavlarına katılım sağlayacaklar. Öğrenciler AUZEF telafi sınavı yerlerini AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile sorgulayabilecekler. Bütünleme sınavı, bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu olan öğrenciler için düzenlenecek. Takvime göre sınavlar şubat ayında gerçekleşecek. Peki, AUZEF bütünleme sınav yerleri belli oldu? AUZEF bütünleme sınavları ne zaman? İşte, ayrıntılar.
İstanbul Üniversitesi'nin internet adresinden yapılan açıklamada AUZEF bütünleme sınavı merkezi tercih işlemlerinin 12 Ocak'a kadar gerçekleştiği bildirildi.
AUZEF bütünleme sınavı yerleri henüz belli olmadı. Sınav yerlerinin, sınavdan 15 gün önce açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.
AUZEF SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ
2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı Bütünleme Sınavı (Telafi) sınavları 01-02 Şubat 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavın saati henüz belli olmadı.
Sınavlar cumartesi sabah ve öğle, pazar sabah ve öğle olmak üzere toplamda 3 veya 4 oturumda gerçekleştirilir. Sınav oturumu başlangıç saatleri sınav giriş belgesinde yer almaktadır.
Bütünleme sınavları koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler için bitirme sınavından sonra yapılır.
Öğrenciler “Sınav Merkezi Tercihi” dönemindeki tercihlerine göre sınav yerlerine yerleştirilmektedir. Öğrenciler sınavlarına Sınav Giriş Belgesinde belirtilen bina ve salonda, kendi sınav sırasında girmek zorundadır.
Hangi dersin hangi oturumda olacağı, ilgili bölümün dönem dersleri dikkate alınarak belirlenir. Öğrencilerin hangi oturumlarda sınava gireceği Sınav Giriş Belgesi’nde ilan edilir.
Öğrenciler sınav binası ve salonuna Sınav Giriş Belgesi ve Sınav Giriş Belgesinde belirtilen resmi kimlik belgeleriyle alınmaktadır. Sınav binalarına Sınav Giriş Belgesinde belirtilen kimlikler dışında herhangi bir belge ile girilemez.
Sınav salonlarına CEP TELEFONU ile kesinlikle girilemez.
Sınavlarda aksi belirtilmediği sürece her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Sınav süresi her oturum için (ders sayısı X 30 dk.) olarak belirlenir ve Sınav Giriş Belgesinde belirtilir.
Bütünleme sınavlarında öğrenciler bir dersin tüm ders içeriklerinden sorumludur.
Koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler bu derslerden Bütünleme sınavına girer ve sınavda başarısız olur (FF) ise ders harf notu son girdiği sınava göre belirlenir ve FF olarak kalır.
Bütünleme sınav oturumlarında koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu olan derslerden yeni harf notunun oluşması istenmiyorsa sınav cevap optiklerinde ilgili derse ait sütun işaretlememelidir.
Mezuniyete hak kazanmış öğrenciler, bitirme sınavından sonra koşullu başarılı oldukları (DD) ve (DC) harf notları için Bütünleme sınavına giremez.