EBA öğrenci girişi | E-Kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

EBA öğrenci girişi | E-Kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 14:35

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Dünya'nın en büyük eğitim portalları arasında yerini alıyor. Peki, EBA öğrenci girişi ve E-kurs girişi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

EBA öğrenci girişi ve E-Kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır? MEB desteği ile geliştirelen EBA eğitim ağı, öğrencilere birçok kolaylık sağlıyor. Öğrenciler EBA sayesinde sınav sonuçlarına buradan bakabiliyorlar.

EBA NEDİR?

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur.

Bu platformun amacı; okulda, evde, kısacası ihtiyaç duyulan her yerde bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA öğrenci girişi | E-Kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır
MEB ve içeriklerini paylaşmaya gönüllü eğitim firmaları tarafından hazırlanan pek çok dijital kaynak EBA’da yayınlanırken öğretmen ve öğrenciler de ürettikleri içerikleri sunma imkânı bulabileceklerdir. Böylece bir kaynak havuzu oluşturulmuş ve öğrenmeye hevesli herkesin kullanımına sunulmuş olacaktır. Bu da eğitimin kapılarını bütün insanlara açıp dört duvar dışında da gerçekleştirilmesine zemin sağlayacaktır. Yani eğitim hayatın ayrılmaz bir parçası olacaktır. Öğrencilerin ezberci zihniyetten kurtularak kendi başına karar verebilen ve kendi kendine öğrenebilen bireyler olmasını sağlayacaktır. Ayrıca öğrenciler EBA çatısında buluşunca Türkiye’nin her bir köşesindeki akranlarıyla iş birliği yapmış ve ekip çalışmasını öğrenmiş olacaktır.

Haberin Devamı

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

EBA ÖĞRETMEN GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖĞRETMEN MERKEZLİ EĞİTİM BİTİYOR

Öğretmen merkezli eğitimden sıyrılıp öğrenci merkezli eğitimin hayata geçirilmesi daha da kolaylaşacaktır. Bu da ezberci zihniyetten uzak, iyi hazırlanmış kaynakları süzüp araştıran, yorumlayan ve bilgiden bilgi üretebilen bireylerin yetiştiği bir ülkenin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

Ayrıca veliler de çocuklarına verilen eğitimin niteliğini EBA üzerinden takip ederek görebilecek, eğitimin iyileşmesine ve kalitesine katkıda bulunabilecek ve böylece eğitimde eskisinden daha fazla rol almış olacaklardır. Artık toplum olarak eğitim bizlerin sorumluluğunda olacak, katkılarımızla büyüyecek ve kendi geleceğimizi şekillendirme imkânını değerlendirmiş olacağız.

Bütün bu özellikleriyle EBA; eşit olarak dağıtılan eğitim fırsatını öğrencilerimize ve dünyaya sunmaya adaydır. Eğitimin tüm paydaşlarını kapsayan EBA sizlerin katkılarıyla daha da büyüyecek, güçlenecek ve gelişecektir.

EBA öğrenci girişi | E-Kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır
EBA ÖĞRETMEN ŞİFRESİ 

Haberin Devamı

Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri MEBBİS sayfasına ulaştıktan sonra'' Yönetici Modülüne'' giriş yapın.
Yönetici Modülüne giriş yapıldığında; İlgili yerler doldurulacak ve açılan pencere de sağ kısımda kuruma ait olan DynEd şifresi almak için uyarı yazısının üzerine gelinecek ve ardından işlem gerçekleşecektir.
Kurum şifresini aldınız.
• Elinizdeki şifre İl veya İlçe şifresi ise sadece bu kısımlarda gözlem ve değerlendirme yapmak için kullanabilirsiniz herhangi bir müdahalede bulunamazsınız.
• Bu şifreyi sadece ilgili kişiler ile paylaşımı mümkündür.

E-KURS NE DEMEKTİR

E-kurs MEB tarafından uygulanan ve bir portal üzerinden öğrencilere destek veren bir uygulama çeşididir. Öğrenciler bu kurs sayesinde istedikleri dersler hakkında bilgi sahibi olabiliyor ve o ders hakkında yöntemleri öğreniyor.

Haberin Devamı

EBA öğrenci girişi | E-Kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır
E-Kurs öğrenci başvurusu nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler ile mezunlar için açılan e-Kurs kayıt işlemleri http://odsgm.meb.gov.tr ve eba.gov.tr modülü üzerinden yapılabiliyor. Resmi veya özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumlarına devam eden öğrenciler ile açık öğretim öğrencilerine yönelik kurslar örgün eğitim kurumlarında; mezunlara yönelik kursları ise yaygın eğitim kapsamında Halk Eğitim Müdürlükleri sorumluluğunda açılacak.

1.DÖNEM E-KURSLAR NE ZAMAN SONA ERECEK

1. dönem kursları 3 Ekim 2015'te başlayacak ve 24 Ocak 2016'da sona erecek.
2. dönem kursları ise 8 Şubat 2016'da başlayacak. ve 17 Haziran 2016'da sona erecek.
3. dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek.

Haberin Devamı

Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecekler.

Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.