E-YDS NEDİR? | E-YDS SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

Güncelleme Tarihi:

E-YDS NEDİR | E-YDS SINAV TARİHİ NE ZAMAN
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 15:25

E-YDS, YDS (Yabancı Dil Sınavı)'nin bilgisayar ortamında gerçekleştirilen bir versiyonudur. Yeni uygulanmaya başlanan bu sistem sınava girmek isteyen vatandaşlara ilerleyen zamanlarda büyük kolaylık sağlayacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

YDS, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'nun aldığı kararla Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)  tarafından ilk olarak 7 Nisan 2013 tarihinde uygulanmaya başlanan, nisan ve eylül ayları olmak üzere yılda iki kez gerçekleştirilen merkezi bir sınavdır. E-YDS ise bu sınavın bilgisayar üzerinden yapılan bir versiyonudur. Ancak bu yeni uygulama sınava gireceklerin aklında yeni sorular oluşturdu. 

E-YDS NEDİR?

ÖSYM 2014 Sonbahar YDS'den hemen sonra, bu sınavın bilgisayar tabanlı versiyonunu uygulamıştır. E-YDS adı verilen bu yeni sistem konsept olarak YDS ile birebir aynıdır. YDS'de olduğu gibi sınava girenlere 80 soru sorulmaktadır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. E-YDS sınavına yılda bir kez girebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-YDS HANGİ TARİHLERDE VE NEREDE YAPILIR?

E-YDS sınavı 16 Mayıs 2015, 27 Haziran 2015, 25 Temmuz 2015, 22 Ağustos 2015, 19 Eylül 2015, 17 Ekim 2015, 21 Kasım 2015, 19 Aralık 2015 tarihlerinde, Ankara ve İstanbul'da ki uygulama binalarında yapılacaktır.

YDS'YE GİRDİKTEN SONRA E-YDS'YE GİREBİLİR MİYİM?

Adaylar yazılı YDS'ye dilediğiniz kadar girebilirsiniz. Ancak bunu E-YDS için söylememiz mümkün değil. Yeni bir sistem olmasından dolayı E-YDS'ye yılda bir kez girebilirsiniz.

E-YDS NEDİR | E-YDS SINAV TARİHİ NE ZAMAN

E-YDS'YE NASIL BAŞVURULUR?

İlk olarak internet üzerinden sınav ücreti yatırılmalıdır.130 TL olan bu ücretin kredi kartı ile ödenmesi zorunludur. Sınav ücretini yatıran adaylar ÖSYM şifresi ile sisteme giriş yaparak, e-YDS sınavı için başvurularını tamamlayabilirler.

Başvuru sonrasında başvuru belgenizin bir çıktısını almanız gerekmektedir. ÖSYM şifresi olmayan adayların ise; sınav ücretlerini ödedikten sonra ÖSYM Başvuru Merkezlerinden başvurularını yapmaları gerekir. 

E-YDS SINAVINA GİDERKEN YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

Nüfus cüzdanınız veya geçerli süresi olan pasaportunuz ve sınav giriş belgeniz kesinlikle yanınızda bulundurmalısınız.

Haberin Devamı

ÖRNEK E-YDS SINAVI ÇÖZEBİLİR MİYİM?

ÖSYM adaylar için örnek bir E-YDS sınavı yayınlamıştır. 

ÖRNEK E-YDS SINAVI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberle ilgili daha fazlası: