E-Devlet ile SGK prim borcu sorgulama

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet ile SGK prim borcu sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 10:14

E-Devlet üzerinden SGK prim borcunuzu öğrenmek artık çok pratik. E-Devlet şifreniz ile SGK prim borcunuzu hızlı bir şekilde sorgulayabilirsiniz. E-Devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet üzerinden SGK prim borcu nasıl sorgulanır?

Haberin Devamı

E-Devlet üzerinden SGK prim borcunuzu sorgulamak için öncelikle E-Devlet şifresine sahip olmalısınız. SGK prim borcunun şifresiz olarak sorgulama uygulama sistemi kaldırılmıştır. Sorgulamalar yalnızca E-Devlet üzerinden gerçekleşmektedir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

TC Kimlik Numaranız ile başvurduğunuz PTT Merkez Müdürlükleri veya yetkili şubelerden şifrenizi 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. www.turkiye.gov.tr adresinden TC Kimlik Numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaparak SSK-SGK borç sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet ile SGK prim borcu sorgulama

ŞİFRESİZ PRİM BORÇ SORGULAMASI DEVAM EDİYOR MU?

Vatandaşlar SGK prim borcu sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde yapabiliyorlardı. Fakat şifresiz olarak yapılan online web tahsilat sistemi kullanıcılara kapatıldı. Bu nedenle hem borç sorgulamalarınızı hem de diğer işlemlerinizi sadece E-Devlet üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

SGK PRİM BORCU SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet şifresi ile SGK (4B) prim borç sorgulama işleminiz için aşağıda verilen linke tıklamanız gerekmektedir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SGK PRİM BORÇ SORGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

Öncelikle;

- Yukarıda verdiğimiz linke tıklamalısınız. Sonra açılan pencerede "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayınız
- Kimliğinizi doğrulayıp işleminize devam edebilmek için TC Kimlik Numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz.
- Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. SGK (4B) prim borç sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası: