E devlet giriş | E devlet şifremi unuttum ne yapmalıyım?

Güncelleme Tarihi:

E devlet giriş | E devlet şifremi unuttum ne yapmalıyım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 09:56

E devlet sistemi sayesinde resmi işlerimizi kolayca halledebiliyoruz. Peki, şifremizi unutmamız halinde ne yapmalıyız? Şifre sıfırlama nasıl yapılır? Yeni şifremi nasıl alabilirim?

Haberin Devamı

E Devlet sayesinde, gerekli kuruma giderek yaptığımız işlemler dönemi geride kaldı. Artık devletin sağladığı hizmetlerden yararlanmak için elektronik sistem ile kendinize ait sayfada tüm işlemlerinizi yapabilirsiniz. 

Peki, E-Devlet şifrenizi unutursanız ne yapmalısınız?

E-DEVLET NEDİR?

E-Devlet, devlet tarafından bilgi ve iletişim işlemlerinin kullanılarak, devlet kurumlarına erişimi en hızlı şekilde sağlamayı amaçlamaktadır. Elektronik ortamda sunulan bu sistem tüm bireylere kolaylık sağlamak amacıyla ülkemizde hizmet vermektedir.
E devlet sisteminin amacı kamu hizmetlerini vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına bilgi ve iletişim teknolojileriyle etkin ve verimli bir şekilde sunmaktır.

E-DEVLET ŞİFRESİ ALMAK İÇİN:

T.C kimliğiniz varsa eğer herhangi bir PTT şubesine başvurarak şifrenizi alabilirsiniz. Elinizdeki şifre ile hemen sisteme giriş yapabilirsiniz. Türk vatandaşı olan 15 yaşını doldurmuş her birey şifre alabilir. Verilen şifre kişinin kendisine özeldir. Ancak sisteme giriş yaptıktan sonra kendinizin belirleyeceği, belirli kriterlerden oluşan bir şifre kullanılacaktır.

Haberin Devamı

E devlet giriş | E devlet şifremi unuttum ne yapmalıyım


E-DEVLET ŞİFREMİ NASIL DEĞİŞTİREBİLİRİM?

Sisteme size verilen şifre ile ilk defa giriş yaptığınızda, güvenlik sebebiyle, site otomatik olarak “Şifre Değiştirme” sayfasına yönlendirilir. Kayıt sonrasında sisteme giriş yapmış vatandaşlar dilerse “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım” sayfasından şifre değişikliği işlemini gerçekleştirebilir. Ayrıca vatandaşlar PTT şubelerinden tekrar şifre alarak da şifre değiştirme işlemi gerçekleştirebilirler.

E-DEVLET NASIL KULLANILIR?

Kişisel bilgi ve işlemlerinize ulaşmak için T.C kimlik numaranız ile PTT den aldığınız şifre ile https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden anında giriş yapabilirsiniz.

HANGİ HİZMETLERE ULAŞABİLİRİM?

1)Üniversite Kaydı
2)IMEI Kaydı
3)Askerlik Durum Belgesi Sorgulama
4)Emeklilik Bilgileri
5)4A Hizmet Dökümü Sorgulama
6)Cumhurbaşkanı' na Mesaj atabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPMALIYIM?

E- devlet sistemi işlerimizi oldukça kolaylaştırıyor. Peki, şifrenizi unuttuğunuzda ne yapacaksınız?

- E-devlet şifrenizi unuttuğunuzda yapmanız gereken T.C kimlik numaranızın bulunduğu kimliğiniz ile herhangi bir PTT şubesine gitmektir. Yeni bir şifre aldığınız zaman eski şifreniz geçerli olmayacaktır. E-devlet şifresini unuttuğunuz veya kaybettiğinizde sizden 4 TL ücret kesilir.

- Şifreyi kaybetme, unutma veya çaldırma ve benzeri durumlarda başka bir yöntem de şifre sıfırlama hizmetidir. Bu uygulamayı kullanmak için sayfanızda bulunan iletişim bilgilerinden cep telefonu numaranızı hem de e-postanızı, e-Devlet Kapısında doğrulamış olmanız gerekmektedir.