E-Bildirge Nedir?

Güncelleme Tarihi:

E-Bildirge Nedir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 11:32

SGK, E-Bildirge sigortalı işe giriş ve işten ayrılış bildirgeleri ile ilgili işlemlerinizi internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Peki, E-Bildirge nedir? nasıl kullanılır?

Haberin Devamı

SGK sigortalı işe giriş ve işten ayrılış bildirgeleri ile ilgili işlemlerinizi internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz.

E-Bildirge Nedir?


İşverenlerin, çalıştırdıkları işçilerine ait sigorta prim belgelerini internet üzerinden vermeleri ve bildirimlerine ait tahakkuk bedellerini de otomatik ödeme ve internet bankacılığı yoluyla ödeyebilmeleri için oluşturulan elektronik bir portaldır. Yeni uygulama çerçevesinde işçi ve işverenlerin Sigorta İl/Sigorta Müdürlüklerine giderek yaptıkları işlemlerin büyük çoğunluğu, internet ortamında da yapılabilecektir. e-bildirge uygulamasına geçilmesiyle birlikte, daha önce aylık olarak bildirilen "tahakkuk bilgileri" ile 4 aylık olarak bildirilen "bordro bilgileri", birleştirilerek aylık olarak alınacaktır.

Haberin Devamı

Aylık Prim ve Hizmet Belgesi Nedir?

Sigortalıların primleri ve prim ödeme gün sayıları ile diğer bilgilerine ilişkin bugüne kadar ayrı ayrı alınan “Aylık Sigorta Primleri Bildirgesi", "Aylık Sosyal Güvenlik Destek Prim Bordrosu" ile "Dört Aylık Sigorta Primleri Bordrosunun tek belge olarak birleştirilmiş hali "AYLIK PRİM ve HİZMET BELGESİ" olarak tanımlanmaktadır.

Hangi İşverenler E-Bildirge Vermek Zorundadır?

İşyerlerinde ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel ve resmi işyeri işverenleri, Aylık Prim ve Hizmet Belgelerini e-bildirge yoluyla göndermek zorundadırlar.

E-Bildirge Nasıl Kullanılır?

E-Bildirge uygulamasına giriş yapabilmek için;
SGK şubeleri aracılığı ile yapılan başvuru sonucunda, kullanıcılara sağlanmış olan kullanıcı kimlik ve işyeri şifrelerinin SGK’nın resmi sitesindeki e-bildirge uygulamasının giriş sayfasına girilmesi gerekmektedir.
Kullanıcı adı, sistem şifresi ve işyerine verilmiş olan şifre doğru olarak girildikten sonra, "GİRİŞ" tuşuna tıklandığında, işyeri şifresinin ait olduğu işyerinde işlem yapmak üzere e-bildirge ana menüsüne ulaşılır.

E-BİLDİRGE İÇİN TIKLAYINIZ.

E Bildirge'den Nelere Ulaşabilirim ?

- Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi
- Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi XML Dosya Transferi
- Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi Kontrole Gönderme
- Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi Onay Ekranına Geçiş
- Geçmiş Dönem Onaylanmış Aylık Prim Ve Hizmet Belgesi
- Geçmiş Dönem Borçları
- Müfredat Kartı
- Ödeme İşlemleri
- Şifre Değiştirme İşlemleri

 

Haberle ilgili daha fazlası: