DGS ek yerleştirme tercih işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

DGS ek yerleştirme tercih işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 11:00

DGS ek yerleştirme tercih başvuruları başlıyor. 2015 DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 27 Ekim-2 Kasım 2015 tarihleri arasında ÖSYM'nin internet adresinden yapılacaktır. DGS ek yerleştirme tercih işlemleri nasıl yapılır? DGS tercih ücretleri nasıl ödenir? 

Haberin Devamı

2015 DGS sonuçlarına göre; tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçlarına göre boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme işlemleri yapılacak.
DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 27 Ekim-2 Kasım 2015 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır.

DGS EK YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?
2015 DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirmede, adayların tercih etmemesi ya da yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması sebebiyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM merkezî olarak ek yerleştirme yapacak. 

Bu durumunda adaylar, 2015-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin İnternet sitesinden öğrenecekler. Ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin İnternet sayfasında yayımlanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonraki 3 gün içerisinde adayların yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

DGS ek yerleştirme tercih işlemleri nasıl yapılır


-Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla gerçekleştirecek.

-Adayların, 2015-DGS ek yerleştirme ile ilgili tabloları ve diğer bilgileri dikkatle inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekiyor.

-Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecek.

-ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre DGS ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacak. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

-Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecekler.

-DGS yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

2015-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgiler için tıklayınız

DGS ek yerleştirme tercih işlemleri nasıl yapılır


DGS TERCİH ÜCRETLERİ NASIL ÖDENİR?
DGS ek yerleştirme tercih ücretleri 15,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar tercih ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 27 Ekim-3 Kasım 2015 tarihleri arasında yatırabilirler. Ücret yatırma işlemi 3 Kasım 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. 

Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir

DGS İLE KESİN KAYIT İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİDİR? 
1) Ön lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı,
2) Lise Diploması aslı veya Geçici Mezuniyet Belgesi aslı
3) DGS sonuç belgesinin internet çıktısı,
4) Nüfus cüzdanının ön ve arka yüzünün fotokopisi,
5) Kan grubunu gösteren belgenin fotokopisi, (Ehliyetinde kan grubu yazanlar için ehliyet fotokopisi yeterlidir)
6) 6 adet renkli vesikalık fotoğraf (Kılık kıyafet ile ilgili mevzuata uygun ve son altı ay içinde cebheden çektirilmiş 4,5x6 cm ebadında)
7) Transkript (onaylı)
8) Ders içerikleri (onaylı)
9) Askerlik çağındaki öğrenci adaylarından; ilgili askerlik şubesinden alacakları tecilli olduklarını gösterir belge veya askerlik görevini yapmış olanlardan durumlarını belirten belge. (Bu belge 1989 yılı ve sonrası doğumlulardan istenmez)

Haberle ilgili daha fazlası: