BURS VEREN KURUMLAR 2022: 5 bin liraya varan burs imkanı! Başvurular başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 10:30

KYK burs başvurusu dışında burs veren kurumlar listesini de araştıran üniversite öğrencileri, eğitimleri boyunca kendilerine destek sağlama amacıyla sorgulamalarını sürdürüyor. Peki, hangi kurumlar burs veriyor? İşte, üniversite eğitimine yeni başlayacak olan öğrencilerin merakla araştırdığı burs veren kurumlar ve KYK burs başvurusu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Burs veren kurumlar, KYK burs başvurusuna alternatif bir gelir kapısı oluşturacak. Yüz binlerce öğrencinin müracaat edeceği KYK burs başvurusu, yalnızca belirli sayıdaki öğrenciyi kapsayacak. Kalan kesime ise kredi imkanı tanınacak. Bunun haricinde ise öğrenciler burs veren kurumlar aracılığıyla kendilerine farklı bir gelir kapısı arayacak. Peki, KYK burs başvurusu nasıl ve ne zaman yapılacak? İşte, merakla araştırılan konuyla ilgili detaylı bilgiler

BURS VEREN KURUMLAR

Burs veren kurumlar arasında pek çok farklı dernek, vakıf ve kamu teşebbüsü de yer alıyor. İşte, 2022 burs veren kurumlar listesi;

TÜBİTAK BURSU 5 BİN 250 TL’Yİ BULUYOR

TÜBİTAK, YKS sonucuna göre sayısal bölümler için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler için TYT puan türünde ilk 25 bine giren öğrencilere BİDEB 2205-Lisans Bursu veriyor. 24 Ekim-11 Kasım tarihleri arasında başvurusu yapılacak bursla öğrencilere aylık  bin 600 ile 5 bin 250 TL arasında destek sağlanıyor.

Haberin Devamı

TEV İÇİN SON GÜN 2 EKİM

Türk Eğitim Vakfı  lisans, yüksek lisans, doktora ve üstün başarı bursları veriyor. Üniversite öğrencileri için geçtiğimiz yıl  800 TL olan burs, bu yıl bin 325 TL oldu. Yüksek lisans bursu bin 200 TL olarak belirlenirken, doktora ve üstün başarı bursu ise 2 bin 650 lirayı buluyor. Öğrenciler 12 Eylül-2 Ekim arasında başvuru yapabilecekler.

ÇYDD BURSU SADECE YURTİÇİNDE

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, yurtiçindeki yükseköğretim kurumlarına kayıt olan öğrencilere burs veriyor. Yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle KKTC’de okuyanlara burs vermiyor. Aylık 450 TL’lik bursu almak isteyenlerin başvurularını 12 Eylül-30 Eylül arasında yapması gerekiyor.

HUKUKA ÖZEL BURS

Türkiye’nin ilk kadın avukatı Süreyya Ağaoğlu adına her yıl hukuk bursu veriliyor. Süreyya Ağaoğlu Çocuk Dostları Derneği, ayrıca lisans ve yüksek lisans programlarında birçok öğrenciye de 700 TL’ye varan aylık eğitim desteği sağlıyor. Başvurular 20 Eylül’e kadar yapılabilecek.

DOKUZ AY ÖDENİYOR

Cerenler Eğitim ve Dayanışma Vakfı, burs başvurularını 30 Eylül’e kadar alacak. Tüm eğitim programları için aylık 1500 TL verilecek. Burslar, ekim-haziran ayları arasında 9 ay ödeniyor.

Haberin Devamı

14 ÜNİVERSİTEYE ÖZEL BURS

İstanbul Sanayi Odası Vakfı, Galatasaray ve Boğaziçi’nin de aralarında bulunduğu 14 üniversitede öğrenim gören lisans ve yüksek lisans öğrencilerine burs desteği sağlıyor. Başvurular 30 Eylül’e kadar sürecek.

KIZ ÇOCUKLARI EĞİTİM DERNEĞİ

Kız Çocukları Eğitim Derneği Bursu sadece kadın lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine veriliyor. Aylık 1000 TL olarak ödenen burstan faydalanabilmek için 15 Eylül’e kadar başvuru yapmak gerekiyor.

ÖN LİSANS ÖĞRENCİLERİNİ DE KAPSIYOR

Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Bursu, sadece İstanbul ve Ankara’da okuyan öğrencilere veriliyor. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri bu burstan yararlanabiliyor. Geri ödemesiz burstan faydalanmak isteyenler 16 Eylül’e kadar başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

ANADOLU VAKFI’NDAN BİN ÖĞRENCİYE...

Anadolu Vakfı, 1000 öğrenciye aylık 1050 TL burs verecek. 30 Eylül’e kadar sürecek başvuruları devlet okullarına ve yüzde 100 burslu vakıf üniversitelerine kayıt yaptıranlar yapabilecek.  

TGV BURSLARINDA YAŞ SINIRI VAR

Toplum Gönüllüleri Vakfı , 18-24 yaş arasında ve vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyan öğrencilere aylık 400 TL geri ödemesiz burs desteği sağlıyor. Başvurular 16 Eylül’de son bulacak. Bursa hak kazananlara 9 ay ödeme yapılıyor.