AÖL kayıt yenileme ve sınav tarihleri açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıt yenileme ve sınav tarihleri açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 10:29

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ve sınavları hangi tarihlerde yapılacak? AÖL’ye kayıt işlemleri nelerdir? AÖL'ye kayıtlı öğrencilerin hakları nelerdir?

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi'nin sınav tarihleri geçtiğimiz günlerde MEB tarafından açıklandı. Lise öğrenimine dışarıdan devam etmekte olan adayların merakla beklediği sınav tarihleri belli oldu. Merakla beklenen cevap ise Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ve sınavları hangi tarihlerde yapılayacağı.

AÖL KAYIT YENİLEME VE SINAV TARİHLERİ

AÖL kayıt yenileme ve sınav tarihleri açıklandı


AÖL SINAV YERİ SEÇİMİ

Öğrenci; kayıt işlemini gerçekleştirdikten sonra, ders seçiminin bitiş tarihine kadar adres / sınav yeri bilgilerini güncelleyebilir. Ders seçimi bittikten sonra mazereti nedeniyle (başka bir merkezde çalışma, askerlik, askerlikten dönüş, hastalık, tayin, nakil, tutukluluk, evlilik, hükümlülük ve tahliye durumu olanlar vb.) sınav günü başka bir il sınırı içinde olacak öğrencilerin, mazeretlerini belgelendirmek şartıyla, bulundukları il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Yürütme Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektdir.Mazeretleri kabul gören öğrenciler yedek salonlarda sınava alınacaktır.

Haberin Devamı

AÖL SINAV GİRİŞ BELGELERİ

Açık lise sınavına ilk kez girecek olan ya da daha önce girmiş fakat yanında bulundurması gereken belgeler şunlarıdır;

- Mesleki Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı,
- Mesleki Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi,
- Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport,
- Mesleki Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi
Yanlarında bulunmayan öğrenciler geçerli bir Kimlik Kartıyla salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN MEZUN OLMAK İÇİN GEREKLİ NOT ORTALAMASI

Açık öğretim Lisesi’nden mezun olabilmek için gerekli olan not ortalaması şu şekildedir; 
- Toplam dönem en az 8 ve üzeri,
- Toplam kredi 192 ve üzeri,
- Alan kredisinin (alanlı okuyanlar için) ise 80 ve üzeri olması gerekir.
 Öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyledir;
- Alanlılar için 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması,
- Alansızlar için 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. 

Haberin Devamı

AÖL EK SINAVLARI

Ek sınav, adı üstünde, eğitim yılı boyunca yapılan 3 sınavın ardından, eğer bir öğrenci mezun olmak için bir miktar krediye ihtiyaç duyuyorsa, o öğrencinin mezun olması için AÖL Müdürlüğü'nün verdiği son sınav hakkıdır. Genelde Eylül ayında yapılan bu sınav, her sene resmi olarak yapılacak diye bir durum yoktur. Gelen talebe bağlı olarak, AÖL Müdürlüğü ek sınav kararı alıp almama kararını internet sitesi üzerinden duyurur. Toplam dönemi en az 8 ve üzeri olanlar ve toplam kredisi 162 ve üzeri olanlar ek sınava başvurabilirler.

AÖL kayıt yenileme ve sınav tarihleri açıklandı


MEZUN OLMADAN ÜNİVERSİTE SINAVLARINA GİRİLEBİLİRLER!

Haberin Devamı

ÖSYM'nin düzenlediği üniversite sınavlarına son sınıfta giren örgün lise öğrencileri gibi, AÖL öğrencileri de, başvurmak istedikleri senenin ilk dönemi itibariyle (yani Ocak sınavına girmeden) kredileri 102 veya üzeri olup, dönemi ise en az (ilk dönem kayıt yenilemesi ile) 6 ise YGS sınavına başvurabilirler.

AÖL kayıt yenileme ve sınav tarihleri açıklandı


AÖL ÖĞRENCİLERİ İNDİRİMLİ ULAŞIMDAN YARARLANABİLİRLER!

AÖL öğrenciler, birçok ilde öğrencilere verilen indirimli seyehat kartı alabilmektedir. Paso da denen bu kartı İstanbul ilinde oturan öğrencilere nedense vermiyorlar. Ancak diğer birçok ilde bu hak tanınıyor. Bulunduğunuz ilin ulaşımla ilgili web sitesinden veya belediyelerinden sizlerin de bu hakka sahip olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Bu kartlara sahip olmak için yaş sınırı bulunmazken, "toplam dönemi 12 veya üzerine ulaşan öğrenciler, indirimli seyehat kartı alma şansını" kaybetmektedirler.

Haberin Devamı

AÖL kayıt yenileme ve sınav tarihleri açıklandı


AÇIKÖĞRETİM LİSESİ ÖĞRENCİLERİ DE ASKERLİĞİNİ TECİL ETTİREBİLECEKLER!

2012 yılında değişen Askerlik Kanunu gereği, Açık Öğretim lisesi düz lise programında okuyan öğrenciler de askerliklerini tescil ettirebilecekler. Durumu aktif olan öğrenciler, toplam 12 döneme kadar tecillerini yaptırabiliyorlar. Bunun için koordinatör liselerde doldurulacak ek-c2 belgesini askerlik şubesine teslim etmek yeterlidir.

Haberle ilgili daha fazlası: