AÖF sınav tarihleri ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav tarihleri ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 10:55

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) kayıt yenileme tarihleri 23 Ekim Cuma günü sona erdi. Kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesiyle öğrenciler güz dönemi sınavlarına hazırlanmaya başladı. Peki AÖF Güz Dönemi sınavları ne zaman yapılacak? İşte AÖF Sınav tarihleri...

Haberin Devamı

AÖF kayıt yenileme tarihleri geçtiğimiz günlerde sona erdi. Artık öğrenciler güz dönemi sınavlarına çalışmaya başladı. Peki, AÖF sınav tarihleri ne zaman, sınava girmek için hangi belgeler gerekli?

Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C.'de aynı anda yapılacak. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Yapılacak olan sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılacak.

Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin "Giriş Yapmak İçin Tıklayınız" bölümünden TC Kimlik Numarası ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarına giderek alabilirler. Aynı zamanda yeni bir uygulamayla öğrencilerin sınav sonuçları şahsi e-posta adreslerine gönderilecek.

Haberin Devamı

AÖF SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 12 - 13 Aralık 2015
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016
Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016

SINAV PROGRAMLARININ TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF SINAV GİRİŞ BELGELERİ NELERDİR?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait kartlar).Sınava giriş için istenen bu iki belgeden biri bile eksik olursa öğrenci sınava alınmaz.

Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundalar.

AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ NASIL İŞLEMEKTEDİR?

Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır.
Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir.

Haberin Devamı

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,
İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz.
Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,
Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz.

AÖF SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenmektedir.

Haberin Devamı

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge vardır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemlerine başvurulur.

Öğrenciler, sınav sonuçlarına ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar geçerli sayılmaz.

Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlamayı unutmayınız.

Haberin Devamı

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar sistemleri ile değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.

3 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRMÜYOR

Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek ancak yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle sınava girecek öğrencilerin sınavda boş soru bırakmamaları yararlı olacaktır.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

Haberin Devamı

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı” yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı” alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO’nın en az 2.00 olması gerekir.

Bu koşulu yerine getiremeyen öğrenciler, kayıt yenilettiği dönemde, son iki dönemdeki CC’nin altında not aldığı dersleri ilgili dönemde tekrar etmek suretiyle genel not ortalamasını en az 2.00’ye yükseltmek zorundadır. Ders tekrarına kalan bir öğrencinin, tekrar ettiği dönem sonunda 2.00 genel not ortalamasını sağlaması halinde ders tekrarı yapmayacaktır. Ancak, bir dersten FF, DZ ve YZ notu alan bir öğrenci bu dersleri, derslerin verildiği dönemde tekrar almak zorundadır. Ders tekrarına kalan öğrenci kayıt yenileme döneminde ders ekle-sil işlemi sırasında, CC’nin altında not aldığı dersleri almak zorunda olduğundan bu dersleri eksiltmesi mümkün değildir.