Alaba Galatasaray Beşiktaş derbisi için geliyor! | David Alaba kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Alaba Galatasaray Beşiktaş derbisi için geliyor | David Alaba kimdir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 15:20

Bayern Münih'li ünlü futbolcu David Alaba'nın Galatasaray sevgisi İstabul'a getiriyor. Alaba Beşiktaş - Galatasaray derbisini izlemek için İstanbul'a gelmeye hazırlanıyor. Bayern Münih'in ünlü futbolcusu David Alaba kimdir?

Haberin Devamı

Bayern Münih'in ünlü futbolcusu David Alaba, Galatasaray sevgisiyle İstanbul'a geliyor. Alaba, cumartesi günü Bayern’in sahasında Ingolstadt’la oynayacağı maçın ardından hocası Pep Guardiola’dan izin alması halinde İstanbul'da olacak.


Alaba Galatasaray'ın maçlarını kaçırmadan takip ediyor!

GALATASARAY SEVGİSİ İSTABUL'A GETİRİYOR!

Avusturya Milli Takımı'nın da vazgeçilmezleri arasında yer alan Alaba, Sarı- Kırmızılılar'ın, 14 Aralık Pazartesi günü Beşiktaş'la deplasmanda oynayacağı maçı izlemek için, menajer Ümit Akbulut'un davetlisi olarak İstanbul'a gelmeye karar verdi.



DAVİD ALABA KİMDİR?


David Olatukunbo Alaba, orta saha ve defans mevkinde görev yapan Avusturyalı futbolcu 24 Haziran 1992 doğdu. Viyana doğumlu Alaba, Filipinli bir anne ve Nijeryalı bir babanın çocuğudur. Annesi hemşire ve babası da DJ ve rapçidir. 

Haberin Devamı

Alaba futbol kariyerine SV Aspern'de amatör olarak başladı, ilk maçı da Viyana'nın bir ilçe takımıyla yaptığı maçtı. Daha 10 yaşındayken Austria Wien tarafından beğenildi ve Austria Wien altyapısına transfer oldu. Nisan 2008'de as takımın lig maçına çıktı. Sonra 5 kere Austria Wien II'de oynadı. 2008 yazında ise Bayern Münih altyapısına transfer oldu.



İlk Bayern Münih altyapısında başladı, U-17 ve U-19 millî takımlarında oynadı, 2009-10 sezonunda rezerv takıma geçti. Rezerv takım adına çıktığı ilk maç ise Dynamo Dresden ile yapılan 3. Liga maçıdır. İlk profesyonel golünü de 29 Ağustos 2009'da attı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2009-10 sezonunda Bayern Münih kadrosuna alındı ve 27 numarayı giydi. Ocak 2010'da, Alaba, takım arkadaşları Diego Contento ve Mehmet Ekici ile rezerv takıma gönderildi. 10 Şubat 2010 ise a takıma tekrar alındılar, SpVgg Greuther Fürth ile yapılan DFB-Pokal maçında Alaba, 59.dakikada Christian Lell'in yerine oyuna dahil oldu. Bir dakika sonra Franck Ribéry'ye 2. golünü attıran asistini yaptı. 17 yaşındayken Bayern'in en iyi genç oyuncusu seçildi.

Haberin Devamı

EN GENÇ OYUNCU

Alaba ilk olarak U-17 ve U-21 millî olarak oyandı. Ekim 2009'da, Avusturya a millîye çağırıldı Fransa ile yapılan maçta. Böylece Avusturya a milli de oynayan en genç oyuncu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası: