2015-ÖSYM Ek tercih başvuruları bugün başladı! Tercih işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

2015-ÖSYM Ek tercih başvuruları bugün başladı Tercih işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:48

Üniversitelerin önlisans programlarından mezun olan adayların lisans programlarına geçişi için düzenlenen DGS ek yerleştirme sınav başvuruları bugün başladı!

Haberin Devamı

 Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarından ve Meslekyüksek Okullarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına devam edebilmeleri için ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS ek yerleştirme başvuruları bugün itibari ile başladı.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre;

2015-DGS Ek Yerleştirme tercih işlemleri 27 Ekim-2 Kasım 2015 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapılabilecek.

Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır.

2015-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ve diğer bilgilere aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir. Ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların bu bilgileri dikkatle inceleyip tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

TERCİH ÜCRETİ 27 EKİM-3 KASIM TARİHLERİ ARASINDA ÖDENECEK.

Ek yerleştirme için tercih ücreti 15,00 TL’dir.

Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar tercih ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 27 Ekim-3 Kasım 2015 tarihleri arasında yatıracaklardır.

Ücret yatırma işlemi 3 Kasım 2015 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir.

DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

2015-DGS Merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2015-DGS’ye girmiş ve 2015-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Bunun şu kurallar geçerli olacaktır:

Haberin Devamı

a) Tablo-1’de yer alan yükseköğretim lisans programlarını; ilgili puanı hesaplanmış,
ön lisans mezuniyet alanı Tablo-2’ye uygun tüm adaylar tercih edebilecektir.

b) Boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılırken taban puan şartı aranmayacaktır.

c) Adayler ek yerleştirmede en fazla 30 tercih yapabileceklerdir.

ÖSYM ŞİFRESİ ALMA İŞLEMLERİ

Başvuru işlemi sonrası Aday İşlemleri Sistemine ilk kez dâhil olan veya bir başvuru merkezinde sınav başvurusu esnasında İnternet erişim şifresi talebinde bulunan adaylara ücretsiz olarak geçici şifre verilmektedir.

 Şifre ile adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr ve https://sonuc.osym.gov.tr adreslerini kullanarak sınav başvurusu yapma, tercih bildirme, başvuru ve tercih bilgilerinde değişiklik yapma, sınava giriş belgesi edinme, sınav ve yerleştirme sonuçlarını edinme vb. işlemlerini yapabilirler.

Şifre, hem bu sınavın bütün aşamalarında hem de adayın sonraki yıllarda ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacağından aday tarafından özenle korunmalı ve kesinlikle kimseyle paylaşılmamalıdır.

ÖSYM ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPABİLİRİM?

Haberin Devamı

İnternet erişim şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler.

Bunun için belirtilen İnternet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Sorulara doğru cevap veremediği için internet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine veya ÖSYM tarafından yetkilendirilmiş Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, ücreti karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır.