KYK 2015-2016 Kredi ve burs başvurularında yarın son gün!!

Güncelleme Tarihi:

KYK 2015-2016 Kredi ve burs başvurularında yarın son gün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 11:45

2015-2016 Öğretim yılı yurt içinde yüksek öğrenim gören öğrenciler için burs ve öğrenim kredisi başvurusu ne zaman sona eriyor? KYK bünyesindeki olanaklardan yararlanmak isteyen öğrenciler ne zamana kadar başvuru yapabilecekler?

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğrencilere sunduğu imkanlar arasında yer alan barınma, burs ve kredi gibi imkanlardan yararlanmak için öğrencilerin başvuru yapmaları gerekmektedir. İnternet ortamını sağladığı yararlardan olan online hizmetler sayesinde bu işlemlerini kolayca tamamlayabilirler.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2015-2016 Öğretim yılı içinde yüksek öğrenim gören öğrenciler için burs ve öğrenim kredisi başvurusu 4 Kasım 2015 tarihi saat 23:59'a kadar devam edecek.

Başvurular yarın sona eriyor!!

KREDİ VE BURS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YURT YERLEŞTİRME 8. YEDEK SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

KYK 2015-2016 Kredi ve burs başvurularında yarın son gün


KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARINDA ÖNCELİKLİ ÖĞRENCİLER

Haberin Devamı

- Şehit bekar ise kardeşi, şehit evli ise çocuğu, gazi çocukları

-Sağlık Kurulu Raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler (Sağlık Kurulu Raporu, başvuru yapan öğrenciye ait olmalıdır. %40' ın altındaki raporlar öncelik kapsamında değildir.)

-Anne ve babası vefat etmiş olanlar

-Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar

-“Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre “Milli Sporcu Belgesi” almış amatör milli yüksek öğretim öğrencilerinden Spor Genel Müdürlüğü tarafından milliliği teyit edilen öğrencilere (Doping yaptığı ilgili Kurum tarafından bildirilenler hariç)

-3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 nci maddesi (ı) bendi; “Terörle mücadeleden dolayı köyleri boşaltılan üniversite çağındaki öğrencilere ve ölenlerin çocuklarına yüksek öğrenimleri süresince Devletçe karşılıksız burs verilir” hükmü kapsamında olanlara
2015-2016 öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca belirlenen her öğrenim dalındaki ham puan bazında ilk 100’ e giren öğrenciler

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

-Burs / öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacaktır.

Beyanlarınızın doğru olmadığının tespit edilmesi halinde burs / öğrenim kredisi hakkınız iptal edilecektir.

-İnteraktif başvurunuzu yaparken her alanı dikkatlice inceleyiniz.

-Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyan; burs/öğrenim kredisi almanızı engeller.

-Kimliğiniz ile ilgili bilgileri, mutlaka nüfus cüzdanınıza bakarak cevaplayınız.

-Bekar öğrenciler anne ve/veya babasına (evli öğrenciler ise kendilerine ve/veya eşlerine) ait aylık net gelirini tam ve doğru olarak yazmalıdır.
Burs ve öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilere ait bilgiler www.kyk.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecektir. Ayrıca adrese herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

Haberin Devamı

-Başvuru bitim tarihine kadar başvuru bilgilerinizde güncelleme yapabilirsiniz.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre KYK burs başvuruları için şu bilgilere yer verildi:

“Üniversite öğrencileri için burs ve kredi müracaatları Ekim ayında başlayacak olup 11 devlet kurumundan gelen bilgiler doğrultusunda Burs/Kredi kazananlara 2016 Ocak ayından itibaren ödemeler yapılacaktır. Burs ve kredi takvimine ilişkin ayrıntılar ilerleyen dönemde www.kyk.gov.tr internet adresinden ve @GSBYurtkur sosyal medya hesabından da yayınlanacaktır.”

Bakanlıktan verilen bilgiye göre 2015 yılı itibarıyla 1.002.222’si öğrenim kredisi, 373.548 ‘si burs olmak üzere toplam 1.375.770 öğrenci bu imkandan yararlanıyor. Lisans öğrencilerine aylık 330 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 660 TL, doktora öğrencileri ise aylık 990 TL kredi veya burs ödemesi yapılıyor.

Ayrıca başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla ÖSYM sınavında her puan türünde ilk 100’e giren öğrenciye ve amatör spor dallarında milli olmuş öğrencilere 990 TL veriliyor. Öğrenciler aldıkları kredi-burs miktarını üniversiteyi bitirdikten 2 yıl sonra geri ödenmeye başlıyor. İşe başlayamayan öğrenciler borcunu erteletebiliyor.