GeriSeyahat Bilene, bilmeyene Türkbükü 2008 rehberi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bilene, bilmeyene Türkbükü 2008 rehberi

Bilene, bilmeyene Türkbükü 2008 rehberi

Bodrum Türkbükü, yıllardır memleketin en gözde tatil beldesi. En canlı plajları, en yeni mekanları, en güzel lokantalarıyla Türkbükü’nde yaz başladı. Herkes ya gitti, ya yolda, ya da planını yapıyor. Siz ne yapıyorsunuz?

Meğer sahili varmış! Meğer Türkbükü’nün denize kıyısı varmış. Güverte’den itibaren dereye kadar olan bütün iskeleler yıkılmış. Kızanlar olacak biliyorum ama bence güzel olmuş. Yanyana geniş geniş iskelelerden deniz görünmüyormuş, sahil ortaya çıktı. Buna en çok kiracı mekan sahipleri bozuluyor. Yerleri azaldı, kirayı çıkaramayacaklarından korkuyorlar.

23 yıllık Mey taşındı Türkbükü’ne 13 hane, 1 cami olduğu dönemde, elektrikten bile önce gelen Mey Balıkçısı artık yok. Daha doğrusu taşındı. Kumun üstünde servis yapamam diyen Ufuk Bey tası tarağı topladı, bir sonraki koy olan Hebilköy’de, Terassu’nun iskelesine gitti. Terassu’yu da bir gezin, yarın açılışı var, havuza sıfır, 400 bin Euro’luk villaları görün.

Bu yıl tekne moda Ama Türkbükü’nde trend evden değil otel ve tekneden yana. Millet her yaz evine yeniden tadilat yapmaktan bıkmış, otele-tekneye dönüyor. Şu dakika itibariyle açığında 40 tekne demirlemiş durumda. Bütün gün yüzüp, sere serpe güneşlenip akşam yemek saati, beyazları çekip sahildeki lokantaları dolduruyorlar.

30 yaş altına Maki Oteller arasında 30 yaş altı için, merkezdeki Maki Otel hálá en popüleri. Yine de geçen yılki mafya baskınından önceki havası yok gibi geldi. Eğer 30 üstüyseniz, Maça Kızı diyeceğim ama girişteki bodyguard engelini aşabilirseniz. Merkezdeki alternatiflerden biri de 31 yıllık Kırçiçeği. Begonviller içinde bir sahil hanı düşünün. İki kişi 330 lira. (252) 377 52 53.

En iyisi Divan tabii ki Ama o kadar paraya kıydıktan sonra Divan Palmira var. Bence Türkbükü’ndekilerin en iyisi. Gazetenize kadar her şeyiniz düşünülmüş; kahveniz, demleme çayınız bile tam kıvamında. Kalmasanız bile gidin, havuzbaşı sefahatından yararlanın. Personel özenle seçilmiş, hevesli, güleryüzlü. Kendinizi müşteri değil de Divan’ın sahibi gibi hissettiriyorlar.

Uyumaya Kalianda’ya Nasılsa uyumaya gideceğim, otel ucuzundan olsun derseniz o zaman Gölköy taraflarına bakacaksınız. Bu yıl yeni açılan ilginç mimarili Kuum Otel’le diğer baştaki Princess Hotel arasında Antik, Maritim, Belluga ya da Kalianda gibi şirin, küçük oteller var. Fiyatlar daha makul: İki kişi 140 lira. Üstelik kendi iskeleleri var.

Atılay yeni balıkçı açtı Atılay Pansiyon yeni bir balıkçı açtı. Fidel’in hemen yanında. İskelede balık keyfi için tek yer burası. Balığı kiloyla satıyorlar, aynı ücrete pişirip servis ediyorlar. Dondurmalı helva sarması var. Mermerciler’in çıkmadığı Fidel yazı bırak, kışın da dolu. Şahane yılbaşı kutlanıyor burada. Diyeceğim o ki, gitmeden yer ayırtın.

Ya karadutlu ya brownili dondurma Dondurma için iki alternatif var: İlki sahilde Shipahoy’un yanındaki Ben&Jerry’s. En tutulanı brownilisi. Karadutlu severseniz adresiniz kordonun sonundaki Doğal Dondurma. Topu 1 lira. Yanınızda hanım varsa, sahildeki İpekçe’nin önünden geçerken lafa tutun. Fark edip içeri bir girerse çıkmaz, deri terlikler gelmiş, 225 lira.

Nurten Abla’nın kedileri Çay-kahve içmek için Maki’nin dibindeki salaş sahil kahvesine gidin. Ayten ve Nurten adında iki tonton hanım işletiyor. Gerçi masa sandalye yenilemişler, balıkçı kahvesi havası kaçmış ama çok tatlı insanlar. Çay 2, bol köpüklü Türk kahvesi 5 lira.

People mantıcı oldu Nişantaşı’nın mantıcısı Casita, bu yıl Türkbükü’nde. Eski People’ın yerine geldiler. Mantının porsiyonu 16 lira ama eve-tekneye servisleri yok. Bu kadar yedikten sonra eritmek isterseniz, haberiniz olsun Motus Spor Salonu gitti ama yerine Kaan geldi. Günlük faydalanabiliyorsunuz, en son çıkan ekranlı koşu bantlarından var. (541) 470 20 23.

TATMADAN DÖNME

Çağla’nın yengeç köftesi Bu kızı takibe alın. Divan Palmira’nın medarı iftiharı. Deniz mahsulleri sihirbazı olarak tanınıyor. Amerika’da dereceyle aşçılık okudu. Tahminim o ki, çok yakında bütün Divan’ların executive şefi olacak. Bu sene bir canlı böcek akvaryumu kurdurttu. Bodrum baharatları kullanarak yengeçlerin iri döş etlerinden yengeç köftesi yapıyor. Parmak yedirten cinsten. Divan Oteli’nin normal mönüsünün dışında, en fazla 10 kişiye kadar olan gruplara "şefin masası" hizmeti var, eğer ekonomik gücünüz yetiyorsa bu hizmeti mutlaka alın.

Reyhan’ın patlıcanlı gözlemesi Sahildeki Hoca’nın Yeri, Türkiye’nin en iyi 10 gözlemeci seçimimizde dördüncü olmuştu. Tatilde bir öğününüzü patlıcanlı gözlemesine ayırın. Anzer balıyla yaptıkları lokmaları da meşhur. Hülya Avşar’ın lokmacısı bu. Hülya Hanım geçen yazdan 50 kuruş lokma borcunuz kalmış, haberiniz olsun borcunuzu ben kapattım. Reyhan, yıkılan iskelesinin kaybını karşılamak için bu yaz 7x24 çalışacakmış. Gece işkembe çorbası aşerirseniz, iyi fikir! Tekneye, eve, otele, servisi var.

Sezai’nin limonlu pinası Türkbükü’nden civardaki Cennetkoy, Gökburun, Derinliman ve Kızıyköy gibi koylara kaçmak isterseniz Sezai Kaptan’ın teknesine bineceksiniz. Özelliği şu: Siz yüzerken balık avlıyor, öğle yemeğinde o gün avladığı balıkları servis ediyor. Balığa doymadım derseniz tur parası almıyor. Dönüşte tuzlu-limonlu pina ikramı da cabası. Pina şu dev istiridyelere deniyor. O da balık gibi günlük. Boş yere ısrar etmeyin, tarifini söylemiyor. Günlük turlar kişibaşı 50, tekneyi özel kapatmak 600 lira. (535) 838 11 87.

CANLI MÜZİK SEVENLERE

Ferhat Göçer Güverte’de Ferhat Göçer’in her cuma çıkacağı Güverte’de Yaşar, Leman Sam, Deniz Seki ve Gülben Ergen de sahne alacak. Program detaylarını guvertebodrum.com’dan takip edebilir, (252) 377 60 67’den rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Fatih Erkoç Miam’da Geçen yıl Güverte’nin yanında açılan Miam’da bu yaz Fatih Erkoç çıkıyor. Ellerim Bomboş hazır patlamışken çarşamba akşamları için fena fikir olmayabilir. Ahtapot kokoreçleri meşhur. 14 lira. Şarkıcı Çelik ve Demet Akalın müdavimi. 377 56 12

İzel İasos Club’da Ali Sayar’ın geçen sene Kordon’da açtığı İasos Restoran’ın bu yaz kulübü de açılıyor: Çarşambaları Cenk Eren, perşembeleri Zerrin Özer, cumartesileri ise dönüşümlü olarak Yeşim Salkım ve İzel çıkacak. Yarın İzel’in sırası. (252) 377 51 41.

Özlem Tekin Mavi Bar’da Mavi’de canlı Latin müziği var. Özlem Tekin’in de sürpriz yapması bekleniyor. Gece kebapçı Tike servisi ile başlıyor. Geçen yaz çok şikayet aldıkları için, bu yıl Türkbükü’ne en sıkı ekipleriyle asılıyorlar. İstanbul’dan biraz pahalı, Adana 21 lira.

GECE HAYATI SEVENLERE

Shipahoy’dan başla, Bianca’da noktala

Geceyi Türkbükü’nde geçirecekseniz adresler belli. Canlı müziğe gitseniz de gitmeseniz de, gecenizi ya Shipahoy’dan başlayıp Bianca’da tamamlayacaksınız, ya da Bianca’dan başlayıp Shipahoy’da. Ben ikincisini tercih ediyorum, çünkü 18 yaş grubu biraz çekilmiş oluyor ortalıktan. İkisinin arasına eller havaya serpiştirmek isteyenler, canlı müzik seksiyonunu inceleyebilir. Sezonun en çok çalınanları Serdar Ortaç, Ferhat Göçer ve Frankie Valli’nin Beggin’i. Shipahoy’un DJ’i Meto herkese ezberletti, gecede en az 2 kez çalıyor. Yalnız o varil saplantısı beni öldürecek. Evirdiler, çevirdiler, boyadılar ama o varillerden vazgeçemediler.

BEACH PARTY SEVENLERE

En güzeli Bianca Beach’te Bianca sadece Türkbükü’nün değil, Bodrum’un bir klasiği haline geldi. 24 saat hiç kapanmıyor. Bu sene kuaförü, masaj odaları bile var. Güneş etkisini yitirir yitirmez Emre Ergani’nin meşhur beach partileri başlıyor. Saat 18.00 dedi mi DJ’ler azdırıyor, Türkbükü’nün en bronz kolları en bronz bellere burada dolanıyor.

Deniz Akel 34 Beach’te Sezonun en yenisi 34 Beach. Göl tarafına giderken Ev Beach’in yerine açıldı. İçinde suşici Itsumi, Adana Yüzevler kebapçısı ile Deniz Akel’in balıkçısı var. 200 dönüm, devasa bir yer. Deniz uçağıyla servis yapacaklar. Bu yaz Erkan Kara’nın 34 Beach’iyle Emre Ergani’nin Bianca’sı arasında zevkli bir rekabet olacağa benziyor.

5 partileri Lola Beach’te Mio’nun sesi kısılınca iskelede akşamüstü partilerinin tek adresi Lola Beach kaldı. 17.00’de hızlı müzikle happy hour’a geçiliyor, votkanın şişesi redbull’larla beraber 350’den satılıyor. Hemen yanındaki Maki’nin plajında ise daha çok mojito içiliyor. Bu yaz fiyatı 26 lira. Eski Cafein de bu sene Ada Sahil oldu, bir bira 10 lira.

Fiks mönü The Beach Club’da Düz ayak sayılmaz ama çocuklu aileler için iyi bir adres olabilir: Gölköy’ün ucundaki Princess Otel’in plajı The Beach Club bu yıl kişibaşı 100 liraya dışarıdan gelenlere de açık. Dj eşliğinde limitsiz yerli içki, açıkbüfe kahvaltı ve öğle yemeği dahil.
False