Bilecik Valisi Büyükakın: Bilecik’e 'Ertuğrul' ismi verilebilir

Güncelleme Tarihi:

Bilecik Valisi Büyükakın: Bilecik’e Ertuğrul ismi verilebilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 12:24

Bilecik Valisi Büyükakın: Bilecik’e 'Ertuğrul' ismi verilebilir

Haberin Devamı

Cafer ELMAS/BİLECİK, (DHA) - BİLECİK Valisi Tahir Büyükakın, kentin isminin 'Ertuğrul' olarak değiştirilmesini önererek, "Çok radikal bir tavsiye olacak; ama Bilecik’in adı değiştirilebilir. 'Ertuğrul' ismi verilebilir. Bunlar tartışılsın, konuşulmaya başlasın, diye söylüyorum" dedi. 
Bilecik Belediyesi’nce, Bursa Eskisehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Şeyh Edebali Üniversitesi’nin desteğiyle Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Bilecik Valisi Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, Bilecik’in adının 'Ertuğrul' olarak değiştirilmesini önerdi. Vali Büyükakın, "6 aydır Bilecik’teyim. Bu süre belki bir kentin kaderiyle ilgili konuşmak için kısa; ama yaptığım değerlendirmelerle bazı kanaatler oluşturdum. Üzerinde çalışılarak, belirli bir noktaya geleceğini düşündüğüm çalışmalarım var. Benim burada dikkatimi çeken en önemli konulardan biri, Söğüt. 'Söğüt ruhu' aslında bizi biz yapan ruh. Yeniden, nasıl bir değer olarak dünyaya tanıtılabilir, onun üzerinde durmak lazım. Üzerinde çalıştığımız fikir şu. Önümüzdeki dönemde bununla ilgili değerlendirme yapma imkanlarımız olacaktır. Söğüt’te bir toy toplanıyor. Bu toy, zamanında karar alıcıların, beyliklerin bir araya gelip, beyliklerinin kaderleri ile ilgili bazı ortak kararlar alarak, sonrasında uygulamasını takip ettikleri bir yapı. Bu toya benzer bir yapılanma yeniden yapılabilir” diye konuştu.
'TARTIŞILSIN, KONUŞULMAYA BAŞLASIN'
Bilecik’in 'Ertuğrul' adıyla yeniden ayağa kaldırılabileceğini dile getiren Vali Büyükakın, şunları söyledi:
"Davos’ta biliyorsunuz siyasi liderler, politika yapıcılar toplanarak, dünyanın mevcut durumunu değerlendirerek, geleceğe dair kararlar alırlar. Söğüt, aslında bu tür toplantılara ev sahipliği yapmış ve sonrasında cihan imparatorluğu kurulmuş. Benzer bir yapı, yeniden tasarlanabilir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın himayelerinde ortak teması insana ait olan tüm değerlerin gündeme alındığı, insana dair her ne varsa konuşulduğu toylar yapılabilir. Aslında çok radikal bir tavsiye olacak; ama Bilecik’in adı da değiştirilebilir. 'Ertuğrul' ismi verilebilir. Bunlar tartışılsın, konuşulmaya başlasın, diye söylüyorum. 'Ertuğrul' ismi verilerek, şehirler kuran şehir olduğu tekrar hatırlanarak, Bilecik’i 'Ertuğrul' adıyla yeniden diriltmek, ayağa kaldırmak hatta mimari tartışmaların merkezi yapmak ve Bilecik’in pilot il seçilmesi, adının değiştirilmesi, 'Söğüt ruhu'na uygun yeniden konumlandırılması şeklinde yıllara yayılacak bir proje söz konusu olabilir. Bizim en büyük eksiğimiz, maalesef toplumsal hafıza bir yerde durmuyor. Bir vali, geliyor, 6 ay sonra gidiyor ve toplumsal hafızada gidiyor. Belediye başkanı geliyor, bir misyonu var. O da gidiyor. Yeni gelen başka şeyler yapmaya başlıyor. Bu proje uzun süreli bir vizyonla olabilecek yani nesilleri ilgilendiren bir çalışma. Bu anlamda hafızanın en iyi tutulduğu yerler üniversiteler. Üniversitelerimiz, toplumsal hafızaya ne kadar destek verirse bu çalışmalar, o kadar anlamlı olacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!