Bilecik’te Kar Yağışından Seraları Hasarn Çiftçiler

Güncelleme Tarihi:

Bilecik’te Kar Yağışından Seraları Hasarn Çiftçiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 10:51

AK PARTİ BİLECİK MİLLETVEKİLİ FAHRETTİN POYRAZ, GEÇTİĞİMİZ AYLARDA YOĞUN KAR YAĞIŞI SEBEBİYLE BİLECİK SÖĞÜT İLÇESİNDE SERALARI HASAR GÖREN ÇİFTÇİLERLE İLGİLİ BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, geçtiğimiz aylarda yoğun kar yağışı sebebiyle Bilecik Söğüt ilçesinde seraları hasar gören çiftçilerle ilgili bir açıklama yaptı.
Poyraz, açıklamasında, geçtiğimiz aylarda meydana gelen Bilecik’teki yoğun kar yağışı nedeniyle Orta Sakarya olarak adlandırılan İnhisar-Söğüt ve Osmaneli ilçelerinin bir kısmında seracılık yapan Bilecikli vatandaşların mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Bunun giderilmesi ve çiftçilerin yaralarının sarılması adına Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı tarafından Bilecik’e 6 milyon TL ödenek tahsis edildiğini belirten Poyraz, “Bilecik valimizin önderliğinde kurulacak bir komisyon vasıtasıyla ilçe kaymakamlıklarında açılan afet acil yardım hesaplarına zarar nispetinde paralar aktarılıp dağıtımı sağlanarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine katkı sağlanacaktır. Çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesi hususunda da; vatandaşlarımızın yaptıkları başvurular tamamlanmış; Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredileri daha önce yapılandırılmamışsa bu çiftçilerimizin borçlarının bir yıl ertelemesi mümkün olacaktır" dedi.
“YÜZDE 20 HİBELİ VE DÜŞÜK FAİZLİ ÖDENEK”
Poyraz, açıklamanın devamında, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) kapsamında seracılık projelerinde de kullanılabilecekleri yüzde 20 hibeli ve düşük faizli geri ödemeli toplam 1,5 milyon TL tutarında ödenek planlaması yapıldığını da belirterek, “Başvuruları 16 Mayıs 2015 tarihinde sona erecektir. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından seracılık yapan vatandaşlarımızın da faydalanabileceği toplam 9 milyon ödenek tahsis olup, bu ödenek proje bazlı ve yüzde 50 hibeli olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Maliye Bakanlığımız bütçesinden görev alanına giren hizmetlerde kullanılmak üzere; Özel İdaremize toplam 6 milyon TL ödenek aktarıldı” dedi.
Poyraz, seracıların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla, Başbakanlıktan 6 milyon TL, BEBKA kapsamında tahsis edilen 9 Milyon TL, ORKÖY kapsamında planlanan 1,5 milyon TL ile Maliye Bakanlığı bütçesinden İl Özel İdaremize tahsis edilen 6 Milyon TL ödenek yapıldığını belirterek, ”Bu yapılan ödenekler sonucunda Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile BEBKA dönem Başkanı Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Nayır’a ve katkısı olan tüm bürokratlara teşekkür eder, ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!