Biga Belediyesi'nce düzenlenen Kitap Fuarı başladı

Güncelleme Tarihi:

Biga Belediyesince düzenlenen Kitap Fuarı başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 18:21

Biga Belediyesi'nce düzenlenen Kitap Fuarı başladı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 1'nci Kitap Fuarı, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle kapılarını kitapseverlere açtı.

Biga Belediyesi 1'nci Kitap Fuarı açılış törenine, Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık, CHP Biga İlçe Başkanı Özgür Ceylan ve Yazar Hıfzı Topuz katıldı. Kurdele kesiminin ardından kitapseverler fuarda kitaplarla buluştu. Kitap Fuarı 27 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 27 yayınevi ve 45 yazarın yer alacağı fuarda İlber Ortaylı, Banu Avar, İhsan Eliaçık, Osman Pamukoğlu, Ergun Poyraz, Hanefi Avcı, Hıfzı Topuz, Cihan Demirci, Kemal Ulusu, Suat Özkan, Hasan Ali Toptaş gibi ünlü isimler de yer alacak.

Kitap fuarının bu yıl 1'ncisinin gerçekleştirdiklerini belirten Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, "Atatürk Kültür Merkezi’mizin yapımından sonra özellikle bu mekanda bugüne kadar çok farklı etkinlikler yaptık. Birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu yıl kitap fuarını da ekledik etkinliklerimiz arasına. Sayın Hıfzı Topuz’a da çok teşekkür ediyorum. Birçok etkinliğe katılmadığı halde Biga’yı tercih etti. Hıfzı bey tabi Türkiye’nin yaşayan çınarlarından biri. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le tanışmış bir isim kendisi. Biga’yı da daha önce ziyaret etmiş ve Biga’yı da bilen bir büyüğümüz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. 27 yayınevi ve 45 yazarı bu önümüzdeki hafta boyunca yoğun bir gündemle Bigalılarla buluşturacağız. Birincisini gerçekleştireceğimi Kitap Fuarı’na önümüzdeki yıllarda da devam etmek istiyoruz. Kitap Fuarı’mızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılışın ardından Yazar Hıfzı Topuz, Biga Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda söyleşi gerçekleştirdi. Atatürk’le tanıştığını, o dönemin tanıklarıyla yaptığı röportajları anlatan Yazar Hıfzı Topuz, söyleşi sonrası kitaplarını imzaladı.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!