Bi daha

Güncelleme Tarihi:

Bi daha
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1997 00:00

Sanlı SARIALİOĞLU
Haberin Devamı

Bak sen şu işe, bir hafta izin aldım yurtdışına gittim, Beşiktaş Karabük'te 5 atmış. Üçünde Oktay'ın imzası var. Sevindim, çok sevindim. Özellikle Oktay adına çok sevindim. İddia etmiştim, ‘‘Oktay o büyük acısını en kısa sürede futbola dört elle sarılarak unutacak, en parlak dönemini yaşayacak’’ demiştim. İyi, çok iyi, aferin aslanım.

Ertuğrul pek göz doldurmamış ama gol atmış. Belki bin kez yazdım, Ertuğrul'dan öyle olağanüstü güzellikler beklemeyeceksiniz. Onun işi rakip defansları fizik gücüyle dağıtıp diğer arkadaşlarını rahatlatmak ve de gol atmak. Beşiktaş'ta hava toplarının, karambollerin tek adamı Ertuğrul. Öyleyse, yararlanacaksın bu yeteneklerinden. Çok adamla kapanan rakipleri açmanın ilk ve en önemli yolu Ertuğrul'dur. Toshack bu gerçeği görmeli.

KORKMAK APTALLIK

Açık farklı Karabük galibiyetine bugünkü Göteborg maçı nedeniyle de çok sevindim. Hem futbolcu, hem de taraftar için bundan büyük moral, bundan büyük doping olur mu? Bugün İnönü tıka basa dolar ve de yer gök inler. St. Germain zaferine bir de Göteborg galibiyeti eklendi mi, sezon başındaki tüm kara bulutlar bir anda yokolup gider. St.Germain'i eze eze deviren, Göteborg'u çok rahat geçer. Evet, gerçek bu. St.Germain maçındaki gibi pres, ofansif zenginlik ve de yürek oldu mu, puan 6'ya çıkar. Bunu ben beklerim, isterim. Beşiktaşlı taraftar da haklı olarak bekler ve ister.

İşte gördük, en babaları B.Münih ve St.Germain. Bizim onlardan neyimiz eksik? Münih'te ürktük, korktuk, yenildik. İstanbul'da korkmanın ne denli büyük aptallık olduğunu anladık, Fransa'nın en ünlü takımına kök söktürdük. Demek ki, hiç de küçümsenmeyecek bir gücümüz var, biraz güvendik mi, karşımızdakine tokadı indirebiliyoruz. Ben onu bunu bilmem, çeyrek finale kalmak istiyorsak, Göteborg'u bugün tepeleyeceğiz. Moral iyi, Toshack takımı, futbolcular da Toshack'ı tanıdı, anladı. Geriye ne kalıyor? Kazanmak. Fazla mı istiyoruz? Hayır, kesinlikle hayır. Biz rakibimizden güçlüyüz. Buna bir de saha ve o muhteşem seyirci avantajını ekleyin. Yok yok, biz bunları tepeleriz. Haydi bir üç puan daha...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!