Beyşehir'de 'Demokrasi Şöleni'

Güncelleme Tarihi:

Beyşehirde Demokrasi Şöleni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 17:29

Beyşehir'de 'Demokrasi Şöleni'

Haberin Devamı

Muhammed SIDAL,(BEYŞEHİR)(Konya)(DHA)- KONYA'nın Beyşehir İlçesi'nde yaklaşık bir hafta sürecek 2.Uluslararası Beyşehir Demokrasi Şöleni başladı.
Beyşehir Belediyesi tarafından ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen, bu yıl ise uluslararası bir etkinlik olarak gerçekleştirilmeye başlanılan demokrasi şöleni Atatürk Anıtı meydanındaki kortej yürüyüşü start aldı. Şölene, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu,  daire amirleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, gaziler, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Anıt alanında Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı ile yerel rahvan atlı binicilerin de eşlik ettiği  kortej yürüyüşünde ilçe protokolü ve katılımcılar ellerindeki Türk bayraklarıyla festival alanına kadar yürüdü.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun,  hain darbi girişiminin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, memleketin tankıyla, uçağıyla, silahıyla Türk insanını öldürülmeye, Türkiye’nin ve vatanın bölünmeye çalışıldığına vurgu yaptı.
Konuşmaların ardından şölen kapsamında Sevgi Adası’nda kurulan sanat sokağı açılışı gerçekleştirildi. Milletvekili Babaoğlu, Başkan Özaltun ve beraberindekiler daha sonra sanat sokağında açılan hat, ebru, resim, fotoğraf ve geleneksel el sanatları sergilerini gezdi.

Demokrasi şöleni, düzenlenen çocuk etkinlikleri  ve Moğolistan Sirki gösterileri ve yerel sanatçı Hasan Karataş konseri ile devam etti. Daha sonra ise  ünlü sanatçı Uğur Işılak sevenleriyle buluştu. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, konserinin ardından Işılak’a günün anısına bir Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye  etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!