Beyşehir Kültür Ve Yaşam Merkezi’nin Temeli Atıldı

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir Kültür Ve Yaşam Merkezi’nin Temeli Atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 11:45

BEYŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPTIRILACAK OLAN KÜLTÜR MERKEZİ'NİN TEMELİ DÜZENLENEN TÖRENLE ATILDI.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Beyşehir Belediyesi tarafından Beyşehir-Konya Karayolu’nun 1.kilometresi TOKİ konutları yol ayrımında yapılacak Kültür Merkezi’nin temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, kurum amirleri, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende mehteran gösterilerinin ardından kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, seçim beyannamesinde sözünü verdikleri Kültür Merkezi’nin yapımına temel atılmasının ardından başlanacağını belirterek, bu yatırımın da kendilerine nasip olduğunu belirtti. Özaltun, ‘Halka hizmet etmek, Hakka hizmet etmektir’ düsturuyla yola çıkarak, ‘Bismillah’ dedik ve projelerimizi bir bir ürettik”dedi.
Beyşehir Kültür Merkezi projesi hakkında da bilgi veren Özaltun, bu mekanın aynı zamanda bir yaşam merkezi olarak ilçenin yeni bir cazibe merkezi haline dönüşeceğini vurguladı. Merkezin bünyesinde, zemininde bin 500 metrekarelik Beyşehir’in en büyük AVM’sini de içerisinde barındıracağını anlatan Özaltun, “Hemen üstünde yine Beyşehir’in en büyük düğün salonunu içerisinde barındıracak. Üçüncü katında yine sözünü verdiğimiz, yaklaşık bin kişilik bir kültür ve yaşam merkezine kavuşacağız inşallah. Hemen üstünde iş adamlarımızın ofis yapabileceği yerlerimiz olacak. Geçtiğimiz günlerde Beyşehir’e bir cazibe merkezi oluşturacağımızın sözünü vermiştik. Bu meydan, inşallah kültür ve yaşam merkezi yanında Beyşehir’in de bir cazibe merkezi olacak. Burası yapıldıktan sonra yaklaşık iş bitirme süresi 450 gün. Hemen yan tarafında at çiftliği diye isimlendirilen kısımda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yarı olimpik yüzme havuzunun projesi hazırlanıyor. İnşallah en kısa sürede ihalesi yapılıp bu meydanda yüzme havuzu da yapılacak. Yine bu yüzme havuzunun yan tarafına İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni binamız gelecek. Kısacası, TOKİ konutları ile birlikte burası bir cazibe merkezi olacak. TOKİ derken, şu müjdeyi de vermek istiyorum. Beyşehir merkezde 480, Üzümlü’de 80 ve Huğlu’da ise 60 civarında konut TOKİ tarafından Beyşehir’e kazandırılacak” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da konuşmasında, Beyşehir’in her geçen gün geliştiğini ve kalkınıp büyüdüğünü belirterek, “İlmek ilmek, oya işler gibi inşallah Beyşehir’imiz etrafıyla beraber, Hüyük ve Derebucak’ıyla beraber, gölüyle, suyuyla, havasıyla daha da yaşanılabilir, daha müreffeh ve daha kalkınmış bir Beyşehir Gölü Havzası ortaya çıkıyor, bunu ve bu gelişmeyi görmek gurur verici” şeklinde konuştu.
Konuşmasında, bölgeyi yakından ilgilendiren önemli projelere de değinen Babaoğlu, sözü duble yol çalışmaları süren Beyşehir-Konya Karayoluna getirdi. Bugün itibariyle duble yolda 60 kilometrelik asfaltlanmış mesafeye ulaşıldığını anlatan Babaoğlu, yol yapımındaki gelişmelerin çok hızlı bir seyirle devam ettiğini, çalışmalarda gözle görülür bir hızlanmanın sözkonusu olduğunu belirterek, “Allah’ın izniyle bir 10 güne kadar belli bir mesafe daha ulaşıma açılacak. Karayolları Genel Müdürümüzün ifade ettiği gibi, yıl sonu itibariyle çok büyük ölçüde bu yolun açılmış olacağını göreceğiz” dedi. Bu yolun devamında Gembos tünelleriyle beraber Antalya’ya kadar olan kısmın da açılarak Konya’nın Beyşehir ve Derebucak ilçeleri üzerinden, dağın altından tünellerden Antalya’ya 90 kilometre daha kısaldığını hep birlikte görüp yaşayacaklarını anlatan Babaoğlu, Beyşehir’in doğalgaza da kavuşacağını, bu konuda çalışmaların sürdüğünü anlattı. Babaoğlu, Kültür Merkezi projesi ile ilgili olarak ise, “Beyşehir Belediyemizin bu güzel eseri, hakikaten Beyşehir’e yakışacak, ayrı bir hava verecek, Kültür ve Yaşam Merkezi her ilçede bulunması gereken bir kompleks. Bunun projesine baktığımızda hakikaten çok nitelikli bir kültür ve yaşam merkezi oluyor. Geçen hafta temel atma törenini yaptığımız Beyşehir Şehir Konağı’ndan sonra bu tür güzel eserlerin ilçemize kazandırılması çok çok güzel. Ben belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol hep birlikte Kültür Merkezi’nin temelini attı. Program sonunda katılımcılara aşure ikram edildi, protokol tarafından vatandaşlara karanfiller dağıtıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!