Beyşehir Gölü’nde Elektroşoklu Avlanmaya Şok Baskın

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir Gölü’nde Elektroşoklu Avlanmaya Şok Baskın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 12:07

BEYŞEHİR İLÇESİNDE YASAK OLMASINA RAĞMEN ELEKTROŞOKLA AVLANAN 2 AVCI, MALZEMELERLE BİRLİKTE SUÇÜSTÜ YAKALANDI.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, daha önce iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği gölde elektroşokla avlanan 2 balıkçı, jandarma tarafından suçüstü yakalandı.
Beyşehir Kaymakamlığında yapılan toplantıda kaçak avcılığa yönelik denetim ve kontrollerin sıklaştırılması yönünde alınan kararın ardından ilgili kurumlar ile kolluk kuvvetlerinin koordineli olarak göl sularında yürüttüğü çalışmalar hız kazandı. Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı su ürünleri koruma kontrol ekipleri ile Jandarma Komutanlığı’na bağlı timler göle kıyısı olan Gölkaşı Mahallesi Hüyük mevkisinde, daha önce de aynı yöntemle avcılık yapmak isterken elektrik akımına kapılan 2 avcının ölümüne neden olan alanda 2 avcının elektroşok yöntemiyle balık avlamak için göl sularına açıldığını saptadı. Takip sürdüren ekipler, avlanma faaliyetlerinin başlaması üzerine operasyon için düğmeye bastı. Ekipleri görünce kayık içerisindeki av malzemelerini göl sularına atarak sazlıklar arasında gizlenmeye çalışan avcıların uyarılar üzerine saklandıkları yerden ortaya çıktıkları anlar ekipler tarafından saniye saniye kaydedildi.
Elektroşokla avlanmadıklarını bölgeye kara avcılığı yapmaya geldiklerini öne süren avcılar, su yüzeyindeki kabloları ekiplerin görüp bulması üzerine daha sonra yaptıkları işi gizlemeyerek göl sularına attıkları itiraf ederek, av malzemelerini gölden kendi elleriyle çıkardılar. Gölden çıkarılan 1 akü, 1 elektroşok cihazı ve diğer av malzemelere el konuldu.
Balık avı yapamadan kullanımı yasak olan malzemelerle birlikte yakalanarak kimlikleri tespit edilen 2 avcıya kişi başı 4 bin 480 lira olmak üzere toplam 8 bin 960 liralık idari para cezası uygulandı.
Avcıların ekiplere yakalandığı yerde 2015 yılının son günlerinde elektroşokla göl sularına elektrik akımı vererek avlanan 2 kişi hayatını kaybetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!