Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare Ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi Hizmete Girdi

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare Ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi Hizmete Girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 13:06

BEYŞEHİR GÖLÜ MİLLİ PARKI İDARE VE ZİYARETÇİ TANITIM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, göl kenarındaki atıl vaziyette bulunan bir bina “Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi” haline dönüştürüldü.
Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü, Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Beyşehir Gölü kıyısında Vuslat Parkı içerisinde yer alan metruk bir binanın atıl vaziyetinden kurtarılarak bahçesiyle birlikte Beyşehir Gölü Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Tanıtım Merkezi haline dönüştürüldüğünü söyledi.
Bu binanın yıllarca değişik kurumlar tarafından Beyşehir’e kazandırılması konusunda yoğun bir çaba gösterildiğini ancak koruma kurullarından gerekli izinlerin çıkarılamaması nedeniyle bunun başarılamadığını hatırlatan Şener, “Biz üç yıl önce bu metruk binanın Milli Parklar Şefliği olarak tahsisini aldık ve tüm kurumlardan izinlerini çıkardık. Güçlendirme, çevre düzenlemesi ve iç mimari taksimatlarını yaptırdık ve bu merkezi ilçemize kazandırdık” dedi.
Yeni binanın hizmete girmesiyle Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü hizmet binası bünyesinde hizmet veren Beyşehir Milli Parklar Şefliği’nin de buraya taşındığını aktaran Şener,
“Beyşehir Milli Parklar Şefliği artık bu yeni kendi müstakil binamızda hizmet vermeye başladık. Burası eskiden madde bağımlılarının meskeni halinde, atıl vaziyette bekleyen, yıkık, dökük harabe bir yapı iken şu anda ilçemize dışarıdan gelen ve gelecek misafirlerin de ziyaret edip milli park değerlerini tanıtabileceğimiz bir mekan haline dönüştürüldü. Buradan emeği geçen herkese ve destek veren tüm kurumlarımıza da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Türkiye’de 40 milli park bulunduğunu, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın da sınırları itibariyle ülkenin ikinci büyük milli durumunda olduğunu vurgulayan Şener, “Bu milli parkların çoğunda ziyaretçi tanıtım merkezi var. Milli parkın kaynak değerlerini, o yöredeki tarihi, kültürel değerleri yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtmak amacıyla hizmet veriyor. Merkezlerde ziyaretçilere Beyşehir ve çevresinin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini hem fotoğraflarla, hem maketlerle, broşür ve dokümanlarla tanıtarak bölgemizi başta Türkiye olmak üzere dünyaya tanıtmak istiyoruz. Burada, bahçemizde Beyşehir Gölü’nün minyatürü olarak nitelendirilebilecek küçük bir havuz var. Türkiye’nin en büyük leylek kolonilerinin yer aldığı Yeşildağ Leylekler Vadisi ve Adaköy Leylekler Tepesi’ni temsilen burada bir leylek yuvamız var. İçinde leylek maketleri var. Burayı ziyarete gelen çocuklara doğayı sevdirerek, oynatarak çocuklara yönelik doğa eğitim oyunları var. Burada Beyşehir Gölümüzün ve çevresindeki tarihi kültürel değerleri hem broşürler, hem de afiş ve maketlerle görsel olarak misafirlerimize sergiliyoruz. Mesai saatleri içerisinde buraya ziyaretçi kabul ediyoruz. Mesai saatleri dışında ise hafta sonları burada randevu almak suretiyle talep eden misafirlerimize tanıtım hizmeti verebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!