Beyşehir’e Yeni Kumsal Sahil

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir’e Yeni Kumsal Sahil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2016 09:58

BEYŞEHİR GÖLÜNÜN ŞEHİR MERKEZİNDEKİ KISMINA KUMSAL SAHİL YAPILMASI PLANLANIYOR

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Konya’nın denizi” olarak nitelendirdikleri Beyşehir Gölü’nün ilçe merkezindeki kıyılarında yeni bir kumsal alan oluşturmayı planladıklarını söyledi.
Beyşehir Belediyesi Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Murat Özaltun, önümüzdeki süreçte hayata geçirmek istedikleri projeleri anlattı.
Uzun yıllardan beri şehir merkezinde, Beyşehir Gölü kıyılarından istifade edilebilecek bir kumsal alanın olmamasının eksikliğinin yaşanıldığını konuşmasında belirten Özaltun, bu konuda şehirde yaşayan vatandaşların beklentilerine de dikkat çekti.
Göl kıyısındaki Vuslat Parkı içerisinde Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılan mevcut yüzme havuzu ile Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı’nın konuşlu olduğu burun arasında yaklaşık 500 metrelik bir kısımda koruma amaçlı imar planında deniz kumu da dökülüp sahil oluşturulabilecek bir alanın bulunduğunu anlatan Özaltun, “O alanı komple deniz kumuyla kumlama yapabiliyoruz. Ayrıca, jandarma burnunun orada imar planına göre yasal yönden 2 ayrı ahşap iskele de yapma imkanımız var. İlerleyen süreçte bu kıyı şeridimizde kumsalı olan bir sahil alanı oluşturabilmek için çalışma başlatacağız” dedi.
Özaltun, uzun yıllar önce ilçe merkezindeki kıyılarda göle girilebilecek uygun kumsal alanların olduğunu ancak zamanla sazlıklarla kaplanan sahil şeridinde vatandaşların bu imkandan faydalanamaz hale geldiğini anlattı. Özaltun, kıyı kesimin yürüttükleri çalışmalarla sazlıklardan da arındırıldığına vurgu yaparak, bu sahilde oluşturulacak kumsalda yeniden insanların yüzmeye başlayabileceğini kaydetti.
Toplantıda, gündemdeki diğer konular da görüşülerek karara bağlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!