Beyşehir’de Karla Mücadele Çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir’de Karla Mücadele Çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 14:20

BEYŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÖZALTUN, KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA EKİPLERİ YERİNDE DENETLEDİ.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından başlayan karla mücadele çalışmaları gün boyu devam etti.
Beyşehir Belediyesi ekipleri, başlatılan karla mücadele çalışmaları çerçevesinde ilçe merkezinin dış mahallelerle olan bağlantı yollarını ulaşıma açık tutabilmek için adeta seferber oldu. İş makineleri ve kar bıçağı bulunan araçlar tarafından yollarda kar küreme çalışmaları yapılırken, diğer yandan da ihtiyaç duyulan eğimli ve rampa kesimlerde gecenin ilerleyen saatlerinde de tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ile birlikte karla mücadele çalışmalarını yürüten ekipleri mesai yaptıkları noktalarda ziyaret etti. Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kar mücadele çalışmalarını gerçekleştiren çalışanlarla sohbet ederek performanslarından dolayı teşekkür eden Başkan Özaltun, daha sonra yürütülen karla mücadele çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Uzun süredir beklenilen kar yağışının gelmesinin bereketini yaşadıklarını dile getiren Başkan Özaltun, “Şükürler olsun ki, yaradanımız uzun süredir beklediğimiz kar yağışını verdi. Çiftçilerimiz gibi tüm vatandaşlarımız da dört gözle kar yağışı olmasını bekliyordu. Yağışla birlikte ise Beyşehir Belediyesi olarak karla mücadele konusunda dün akşam saatlerinden bu yana topyekün bir seferberlik ilan ettik. Fen İşlerimiz, Kademe ve İkmal Bakım ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz karla mücadele konusunda dün akşamdan bu yana cansiperane bir şekilde başarılı bir çalışma sergiledi” dedi.
DIŞ MAHALLELERDE DE ETKİN MÜCADELE
Başkan Özaltun, ilçe merkezinin yanı sıra, dış mahallelerde de karla mücadele çalışmalarının etkin bir şekilde yürütüldüğünü de belirtirken, yağışın ardından merkez dışındaki 55 mahallenin yer aldığı yaklaşık 120 kilometrekare çapındaki bir coğrafyanın beyaz örtü altında kaldığını ifade etti.
Başka Özaltun, “Şu anda bölgedeki bu alanlarda 15-20 santime ulaşan bir kar yüksekliği var. Kar yağışı akşam saatlerinde başladı ve ilerleyen saatlerde şiddetini artırdı. Bununla birlikte en uzaktaki ücra köşe diye adlandırdığımız mahallelerimizde de mücadeleye hemen başlandı. Bu bölgeler Beyşehir merkeze en az 60 kilometre mesafesi olan yerleşimlerimiz. Fen İşleri ekiplerimiz burada greyderiyle, kepçesiyle, iş makinesiyle seferber oldu. Yaz döneminde yoğun bir çalışma ortamı olduğu için kış mevsiminde personelimizin belli bir kısmını izine çıkartırız. Şu anda izinde olan personelimiz de kendi istekleriyle bu karla mücadele noktasında çalışmak için Belediyemize gelerek faaliyetlere destek verdiler. Bu anlamda kendilerine de teşekkür ediyoruz. İzinde bile olsalar izinlerini erteleyerek çalışmaya dahil oldular. İşte böylesine duyarlı bir personelle mesai yürütüyoruz. O yüzden, Beyşehir Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi karla mücadele çalışmalarında da başarılı bir performans sergiliyoruz. Ayrıca, İŞ-KUR bünyesinde Belediyemizde çalışanlarımız da bu çalışmalara katkıda bulunuyorlar. Onların da çok değişik çalışma ortamlarında başarıyla görev yaptığına tanıklık ediyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!