Beyşehir’de Doğaseverlerden Cumhuriyet Tırmanışı

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir’de Doğaseverlerden Cumhuriyet Tırmanışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 13:01

BEYŞEHİR İLÇESİNDE DOĞASEVERLER "29 EKİM CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ" ETKİNLİĞİ KAPSAMINDA 2 BİN 300 METRE RAKIMA SAHİP DOĞANBEY ERENLER DAĞI'NA TIRMANARAK TÜRK BAYRAĞI AÇTI.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, doğaseverler "29 Ekim Cumhuriyet yürüyüşü" etkinliği kapsamında, 2 bin 300 metre rakıma sahip Doğanbey Erenler Dağı’na tırmandı.
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Beyşehir Doğa Yürüyüş Topluluğu, Beyşehir’in Doğanbey Mahallesi’nde yer alan 2 bin 300 metre zirveye sahip Erenler Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.
Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, düzenledikleri 29 Ekim Cumhuriyet Yürüyüşü etkinliğine Beyşehir’in yanı sıra Konya merkez ve Seydişehir ilçesinden doğaseverlerin de iştirak ettiğini söyledi. Gökyüzündeki bulutlar arasında devam eden tırmanış esnasında zirveye çıktıktan sonra Türk bayrağı açtıklarını belirten Büyükkafalı, "Çıkıştan önce Doğanbey Mahallesi muhtarımızın anlattığı bu dağın tarihsel hikayesi de çok ilgimizi çekti. Çıkışta Selçuklu dönemine ait olduğu anlatılan çilehaneler ve erenlerin yattığı belirtilen mezarlıklarla karşılaştık. Zirveden muhteşem Beyşehir Gölü manzarası ve çevredeki yerleşim birimlerini de gözledik ve fotoğraflar çektik. Topluluk olarak yine güzel ve anlamlı bir etkinliğe imza atmış olduk" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!