Beyşehir Belediyesi’nden Esnafa Sıcak Çorba İkramı

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir Belediyesi’nden Esnafa Sıcak Çorba İkramı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 13:18

Konya’nın Beyşehir ilçe belediyesi tarafından pazar yerinde soğuk havaya rağmen tezgah açarak satış yapmaya çalışan pazarcı esnafına sıcak çorba ikram edildi.
Beyşehir’de gece eksi 15 dereceye kadar düşen soğuk hava, Hal İçi’nde tezgah açan pazarcı esnafını da olumsuz etkiledi. Birçok pazarcı alanda tezgah açmazken, bazıları da tezgahlarının önünde soba kurarak ya da kovalar içerisinde ateş yakarak ürünlerini korumaya, kendilerini de ısıtmaya çalıştı. Aşırı soğuklar sebebiyle Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyıları da buz tabakasıyla kaplandı. Beyşehir Belediyesi, başlattığı yeni uygulamayla pazarcı esnafına sıcak çorba ikramında bulundu. Beyşehir Belediyesi’nin ikram çeşmesinden bardaklara dolan sıcak çorba ve beraberindeki ekmek ikramı, pazarcı esnafı arasında da memnuniyetle karşılandı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, beraberindeki Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel ile birlikte pazar yerinde kurulan ikram çeşmesinin önüne gelerek, uygulamayı başlattı. Zabıta görevlileri, tezgahları başından gelemeyen pazarcı esnafına ise tepsilerle servis yaparak hizmeti ayağına kadar götürdü.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada dünya geneline bakıldığında çok soğuk bir kış mevsiminin yaşandığını vurguladı. ABD’de bile insanların soğuk hava nedeniyle sokağa çıkamadığına ve evlerinde mahsur kaldığına dikkati çeken Özaltun, Beyşehir’de de gece eksi 15 derecenin görüldüğünü belirtti. Aşırı soğuklar nedeniyle vanaların ve suların bile donduğunu, Beyşehir Gölü kıyılarının buz tuttuğunu vurgulayan Özaltun, "Hava çok soğuk ve böyle olmasına rağmen rızkını kazanmak isteyen pazarcı esnafımız var ve açık alanda çalışıyorlar. Bunun yanında pazara alışverişe gelen insanlarımız da var. Biz de bu soğuk günlerde insanlarımızın içini ısıtma adına ve onlara bir nebze de olsa sıcak bir ikramda bulunma adına ikram çeşmemizden sıcak çorba servis etmeye başladık" dedi.
Başlattıkları uygulamadan pazarcı esnaflarının yanı sıra vatandaşların da çok memnun kaldığını belirttiğini ifade eden Özaltun, "’Başkanım biz ilk defa böyle bir uygulama görüyoruz’ dediler. Bu bizi mutlu ediyor aslında. Bizim amacımız şu, insanlarımıza hizmet etmek, çünkü biz onların hizmetkarıyız. Onlara hizmet noktasında her türlü imkanı vermeye özen gösteriyoruz. Pazarcı esnafımız da çok soğuk olduğu için yanlarında küçük kovalarda veya soba kovalarında ateş yakıyorlar ısınmak için. Biz de bunların yanında bir nebze ısıtsın diye çorba ikramında bulunuyoruz. Sabah kahvaltısı yapmayanlar için de çorbanın yanında bir tane ekmek veriyoruz. Bu uygulamamız inşallah kış günlerinde sıcak çorba olarak devam edecek, yazın da dönemine göre limonata veya farklı şekilde ikramlarımız devam edecek. Sadece pazar yerinde değil Cuma namazı çıkışlarında cemaate veya Kur’an Kursları’nda hafızlık eğitimi alan çocuklarımıza yönelik olarak da ikramlarımız olacak. Zira bizim orada da okuyan çocuklarımızı motive etmemiz gerekiyor. Kur’an okuyan, ezberleyen, hafız olma yolunda ilerleyen kardeşlerimize de motive noktasında yardım etmemiz gerekiyor. İnşallah gerek kış gününde olsun, gerek yaz günlerinde olsun bu tür ikramlarımız devam edecek" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!