BEYAZ'DAN YAYLIM ATES

Güncelleme Tarihi:

BEYAZDAN YAYLIM ATES
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

FIFA kokartlı eski hakemlerimizden Vahap Beyaz MHK'ye verdi veriştirdi

1Hakemler değil, onları yönetenler kulüplerle içli dışlı. Tüm sorumluluk MHK'de.

2Ahmet Çakar, Serdar Çakman, Alican Lakot ve ben sahipsiz kaldığımız için bıraktık.

3MHK üyelerinin gözü, Federasyon delege seçimlerinde. Rant kavgası kızıştı.

FUTBOL Federasyonu ile Merkez Hakem Komitesi'ne tepkiler çığ gibi büyüyor. FIFA kokartlı eski hakemlerimizden Vahap Beyaz, MHK için, ‘‘Hakemler değil hakemleri yönetenler kulüplerle içli dışlı’’ iddiasında bulundu.

Kayseri'de yerel yayın yapan bir TV'nin ‘‘Analiz’’ adlı programına katılan eski hakem Vahap Beyaz, ‘‘Kulüplere şirin gözükmek, yeniden seçilebilmek için hakemleri savunmayan kişilerle bir olmam’’ diye konuştu. Genç hakemler, görevlerini bırakıyorsa, bunun nedenlerinin araştırılması gerektiğini de vurgulayan Vahap Beyaz, şunları söyledi:

MHK SAHİP ÇIKMADI

‘‘MHK, bize sahip çıkmayıp, külüplerin önüne attığı için 3 yıl önce Serdar Çakman, ardından ben, benden 1 ay sonra Ahmet Çakar, daha sonra da Alican Lakot hakemliği bıraktık. Eskiden ülke genelinde 10 bin olan hakem sayısı 3 bine düşmüşse, her yıl açılan hakem kurslarına ilgi olmasına rağmen hakem sayısı artmıyorsa, bunun nedenleri aranmalıdır. MHK'den etkilenen hakemler kalır, etkilenmeyenler ise bizim gibi bırakırsa, Türk futbolundaki kaos bitmez.’’

UZUN YALNIZ KALDI

Halen 3. Lig takımlarından Hacılar Erciyesspor'un menajerliğini yapan Vahap Beyaz, olaylı Trabzonspor- F.Bahçe maçını yöneten Bülent Uzun'u da savunarak şöyle dedi:

‘‘Hakem hata yapar, ama yanlış yapmaz. Zira, yanlış yapanların ayıklanması gerekir. Rant savaşı içinde hakemler maalesef ön plana getirilmiştir. Birileri bir şey biliyorsa, bilenlere yardımcı olup ortaya çıksın. Futbol Federasyonu ve MHK, Bülent Uzun konusunda hata yaptı. Onu yanlız bıraktı. MHK üyelerinin gözü, Futbol Federasyonu delege seçimlerinde. O nedenle rant kavgası kızıştı. MHK üyeleri de delege seçimi kaygısına düşmüş. Futbol Federasyonu yasal yetkiler çerçevesinde yönetilmediği için siyasiler de MHK'ye çok etki yapıyor.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!