Beyaz önlük isyanı

Güncelleme Tarihi:

Beyaz önlük isyanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2016 16:57

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen eczacılar, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesi’nde 4 meslektaşlarının öldürülmesine isyan etti. “Yastayız” yazılı afişlerle yürüyen beyaz önlüklü yüzlerce eczacı, “Bu ölümlerin sıradanlaştırılması hukuka, ahlaka ve vicdana sığmaz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki Cebeci Fizik Tedavi Bölümü Eczanesi’nde çalışan Enver Türkmen tarafından öldürülen eczacılar Gürsu Ulaşan (53), İlknur Yüce (50), Özler Kiriş (34) ve Hikmet Türk (49) dün meslektaşları tarafından anıldı. Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile 54 Bölge Eczacı Odası üyesi yüzlerce eczacı, katledilen arkaşlarını anmak için beyaz önlüklerini giyerek, olayın yaşandığı Cebeci Kampüsü’nde toplandı. Üzerinde öldürülen meslektaşlarının fotoğraflarının olduğu “Yastayız” yazılı afişlerle kampüs içinde yürüyen eczacılar eczane önünde kurulan masanın üzerine kırmızı karanfiller, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Başhekimliği önüne de siyah çelenk bıraktı. Kampüs bahçesini dolduran eczacılar adına bir basın açıklaması yapan TEB Genel Sekreteri Ecz. Arman Üney, özetle şunları söyledi:
“Eczacılara sağlık çalışanı olarak gereken değer verilmedikçe bu cinayetlerin artmasından çok korkuyoruz. Korktuğumuz başımıza göz göre göre geliyor. Bu katliam bize gösterdi ki, talebimiz sadece mesleki haysiyet meselesi değil, aynı zamanda can güvenliği meselesidir. Sağlık çalışanlarına şiddetin tırmandığı bu günlerde, sağlık çalışanını şiddet uygulanabilir kılan, onların saygınlıklarını korumayan bu yapıdır. Sağlık çalışanlarının mesleklerine ve saygınlıklarına yaraşır koşullarda çalışmasını beklemek de bizlerin en doğal hakkıdır. 

Haberin Devamı

32 BİN ECZACI TEK SES

Meslektaşalrımız defalarca canlarının tehlikede olduğunu haykırmış ancak hiç kimse dikkate almamıştır. O yüzden bu ölümlerin her işyerinde olan sıradan olaylar olarak anılması, geçiştirilmesi, sıradanlaştırılması hukuka sığmadığı gibi ahlaka ve vicdana hiç sığmaz. Acımız çok büyük ama öfkemiz ve isyanımız da bir o kadar büyük. 32 bin eczacı tek yürek, tek ses; bu katilden, azmettiricilerinden, ihmal edenden hesap soracağız.”

ZAAFLAR SİLSİLESİ

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’in, olayla ilgili açıklamalarını eleştiren Türk Eczacıları Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak ise şöyle konuştu:
“Burada bir ihmaller zinciri yaşanmıştır. Olay o güne ait bir iş değildir. Olay yıllardır devam eden bir usulsüzlüğe el konulması sonucu eczacıların yok edilemsidir. Burada Tıp Fakültesi Başhekimliği’nin, Ankara Üniversitesi Rektörü’nün, Savcılık’ın zaafı vardır. Bu zaaflar silsilesi sonucunda olay gündeme gelmiştir.”

Haberin Devamı

ADİCE İŞLENMİŞ CİNAYET

Olayın takipçisi olacaklarını kaydeden Ankara Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Süleyman Güneş de şu ifadeleri kullandı:
“Hepimiz üzgünüzü, canımız yanıyor. Bu üzücü olayda bilim adamı, sağlık çalışanı dört meslektaşımızı adice işlenmiş bir cinayete kurban verdik. Bu dört iyi insan görevlerini yerine getirirken katledildiler. Çok uzun zamandır tehdit altında olan arkadaşlarımız şimdi maalesef aramızda yok. Olayda araştırılamı gerekn birçok husus var. Adalete güvenmek istiyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!