Beyaz çile geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Beyaz çile geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2008 00:00

Ankara’da önceki gece başlayan kar yağışı belediyeleri zor durumda bırakırken sürücülere de zor anlar yaşattı. Kar yağışı, ana arterlerde biriken karların yeterince temizlenmemesi nedeniyle ulaşımda aksaklıklara yol açtı.

BAŞKENT’te gece saatlerinde başlayan kar yağışı, ana arterlerde biriken karların yeterince temizlenmemesi nedeniyle ulaşımda aksaklıklara yol açtı.

Dikmen, Çankaya, Oran gibi yüksek kesimlerinde ana arter ve ara sokaklarda Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin karla mücadelede etkili çalışma yapmaması nedeniyle, sürücülerin zor anlar yaşadıkları belirtildi.

yandan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Ankara genelinde 62 unimog, 15 elle tuzlama ekibi ve 5 greyder ile kar ve buzlanmaya karşı çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdiler. Fen İşleri ekiplerinin, şehir içi ulaşımın aksamaması için 24 saat boyunca 3 vardiyalı olarak görev yaptığı, gerektiğinde ekip sayısının artırılacağı kaydedildi. 200 personelin karla mücadele için çalıştığını, ana arterlerin tuzlandığını ifade eden yetkililer, ulaşıma kapalı ana arter bulunmadığını belirttiler. Ekiplerin karla mücadele kapsamında kentin yüksek kesimlerinde ağırlıklı çalıştığını bildiren yetkililer, ayrıca, hastane önleri ve yaya trafiğinin yoğun olduğu kesimlerde de ekiplerin kaldırım temizleme çalışmalarına başladıkları kaydedildi.

Emniyet yetkilileri de sürücüleri uyararak, mecbur kalmadıkça araçlarını kullanmamalarını ve toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini tavsiye ettiler. Yetkililer, araçlarda mutlaka kar lastiği veya çivili lastik kullanılması, zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması gerektiğini belirttiler. Yetkililer, ayrıca karlı havalarda öndeki araçla takip mesafesinin korunması, ani manevra ve frenden kaçınılması gerektiğini vurguladılar.

Kar yağışı devam edecek

DEVLET Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava yurt genelinde etkili oluyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Ankara bugün, parçalı çok bulutlu aralıklı kar yağışlı bir gün geçirecek. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek. Sıcaklıklar en az -7, en çok -3 derece olması bekleniyor.

Okullara kar tatili

YOĞUN kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Ankara’da bugün ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Ankara Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Ankara’daki ilk ve orta dereceli okullarda kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!