Beveren'de ortalık karıştı

Güncelleme Tarihi:

Beverende ortalık karıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Başkanlığını Türk işadamı Nazmi Karatmanlı’nın yaptığı Belçika Birinci Futbol Ligi takımlarından Beveren’de ortalık karıştı.

Bu sezon, Galatasaray’dan Mehmet Gönülaçar, Volkan Kilimci, Osman Coşkun ve Beşiktaş’tan Hikmet Kapanoğlu’nu kiralık olarak renklerine bağlana Beveren’de, paralarını alamayan Türk futbolcular isyan ederken, Osman Coşkun ise Türkiye’ye döndü.

Bu futbolculardan Mehmet Gönülaçar, kulüpten hiç para alamadıklarını belirterek, "Volkan, ben ve Hikmet 3 gündür idmana çıkmıyoruz. Osman 2 gün önce Türkiye’ye döndü. Kulüpten daha ne paramızı, ne de peşinatımızı alamadık. Çarşamba gününe kadar alacaklarımız ödenmediği taktirde, ya kulüplerimize döneceğiz, ya da başka bir kulübe gideceğiz"

Gönülaçar, Beveren Teknik Direktörü Emilio Ferrera’yı da kendilerine karşı tavır koymak ve ırkçılık yapmakla suçlayarak, şöyle konuştu:

"Ferrera ile aramız hiç yok. Zaten Nazmi Karatmanlı’nın da arası çok bozuk. Bu nedenle bize karşı tavır almış durumda. Futbolcular arasında ayırım yapıyor. Hatta diyebilirim ki, bize karşı çok büyük bir ırkçılık yapıyor. Yöneticiler ve teknik direktör bizi bir an önce kulüpten uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Oysa biz, Türkiye’ye gelen yabancı futbolcuları el üstünde tutuyor, saygı gösteriyor ve tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burada ise biz her şeyi kendimiz halletmeye çalışıyoruz. Türkiye’ye dönünce ben de yabancı düşmanı olacağım"

Yöneticilerin ve Ferrera’nın Belçika basınına aleyhlerinde demeçler vererek, kendilerini yıpratmaya çalıştıklarına da değinen Gönülaçar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oysa biz burada çok disiplinli ve elimizden geldiği kadar iyi çalışmaya gayret ediyoruz. Belçika kulüplerini Galatasaray ile karşılaştırırsanız, Galatasaray’ın tırnağı bile olamazlar. Türkiye’den biz Avrupa’ya bakınca herşeyi çok iyi görüyoruz. Herşeyin burada çok iyi organize olduğunu sanıyoruz. Ancak şimdi anladım ki, Avrupa’da Türklere ekmek yok"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!