BEÜ'ye, 'Elektrofizyoloji Ölçüm Sistemi' kazandırıldı

Güncelleme Tarihi:

BEÜye, Elektrofizyoloji Ölçüm Sistemi kazandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 14:11

BEÜ'ye, 'Elektrofizyoloji Ölçüm Sistemi' kazandırıldı

Haberin Devamı

ZONGULDAK, (DHA)- BÜLENT Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesine, göz hastalıklarının tanısında önemli bir yere sahip olan Elektrofizyoloji Ölçüm Sistemi kazandırıldı.
Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Orhan Ayar ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Okan Erkaymaz, yaptıkları ortak açıklamada, üniversiteye kazandırılan yeni cihazın göz hastalıkları konusundaki araştırmalarda çok yararlı sonuçlar verebileceğini ifade ettiler. Açıklamada şöyle denildi:
"Gözde oluşan elektrofizyolojik veriler hastalık tanısında çok önemlidir. Bu nedenle gözde meydana gelen elektrofizyolojik değişikliklerin ölçümü klinik kararlarda uzmanlar için çok önem arz etmektedir. Özellikle Elektrookülografi (EOG), Elektroretinografi (ERG)ve görsel uyarılmış potansiyeller (VEP) ölçümleri sonunda elde edilen sinyaller uzmanlar için gözün retina ve göz siniri sağlığı hakkında önemli fizyolojik bilgiler sunmaktadır. Ayrıca, gözde oluşan EOG dalgaları ile bilgisayar sistemlerinin birleştirilmesi, felçli hastaların sadece göz hareketleri ile tekerlekli sandalye, kişisel bilgisayar, protez kol ve bacaklarını kullanabilmelerini sağlayan cihazların gelişmesini sağlamıştır. Bu çalışmalar öncülüğünde üniversitemiz kapsamındaki Mühendislik Fakültesi ve Tıp Fakültesi ortak araştırmaları ile yeni cihazların araştırılması, geliştirilmesi sağlanabilecektir. Bu bağlamda, ülkemizde sayılı üniversitelerin sahip olduğu elektrofizyoloji ölçüm sistemi bilimsel araştırma projesi kapsamında üniversitemize kazandırılmıştır. Böylece, üniversitemiz Batı Karadeniz Bölgesinde bu cihaza sahip ilk üniversite olmuştur. Alınan cihazla göz üzerine yapılan bilimsel çalışmalarda ve tanısı zor olan göz hastalıklarının tanı ve tedavisinde BEÜ bölgenin öncü üniversitesi olacaktır."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!