BESYO Akademik Kurul toplantısı gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

BESYO Akademik Kurul toplantısı gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 10:22

BESYO Akademik Kurul toplantısı gerçekleştirildi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Akademik Kurul toplantısı, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'in katılımıyla gerçekleşti.

ÇOMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Akademik Kurul toplantısında Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hürmüz Koç, Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında bir yüksek lisans programı açılması ve BESYO'nun fakülteleşmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. BESYO Müdürü Yd. Doç. Dr. Necati Cerrahoğlu ise yüksekokul ile ilgili istetistiki bilgiler aktardı.

Ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, akademisyenliğin çok önemli bir iş olduğunu, akademisyenlerin branşı ne olursa olsun küresel ve ulusal gelişmeleri de takip eden bireyler olması gerektiğini belirtti. Bir toplumun refahı, huzuru, gelişimi düşünüldüğünde üniversitelerin başka bir role sahip olduğunu ifade eden Rektör Acer, "Hangi alanda çalışıyor olursak olalım, üniversitelerin her bir bölümü, okulu büyük öneme sahip. Kendimizi ve öğrencilerimizi hem bilimsel araştırma, hem eğitim, hem öğretim, hem uygulama noktasında çok ilerletmemiz gerekir. Bu bağlamda her defasında yaptığımız işin öneminin farkında olmamız lazım. İnsanların geleceğinin hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak sağlıklı olmasının temelinde hareket ve spor var. Bu bağlamda ülkemizde bu konuyla ilgili daha çok araştırma yapılması ve geliştirilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Üniversiteler olarak biz araştırmacıyız, biz geliştirmeciyiz, biz daha üst düzey bir eğitim ve araştırma kurumuyuz. Bunun için çalışmalıyız" dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARINA CİDDİ YATIRIM

Prof. Dr. Acer, ÇOMÜ'de altyapı çalışmalarına da ciddi yatırımlar yaptıklarını, bütün mekanları daha kaliteli ve fonksiyonel hale getirmeye, olmayan altyapıyı kurmaya çalıştıklarını kaydederek, "Sporla ilgili altyapıyı daha da güçlendirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Akademisyen sayımızı artırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Dardanos Yerleşkesinin altyapısını BESYO için oluşturmak için planlamalar yapıyor, projeler geliştiriyoruz" diye konuştu.

Akademik kurul toplantısı dilek ve temennilerin alınmasıyla son buldu.

Öte yandan Rektör Acer, öğrenci topluluklarının Terzioğlu Kampüsü Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde açtıkları stantları gezdi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!