Beştepe pazarı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe pazarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 00:00

Kırmızı siyahlılar, 2004-2005 sezonunda 11, bir sonraki sezon ise kadrosunda bulunan 44 futbolcudan 29’u ile vedalaştı. Başkent ekibi bu özelliğiyle adeta Turkcell Super Ligi’nin en büyük futbolcu marketi haline geldi.

GENÇLERBİRLİĞİ, iki sezonda tam 40 futolcusunu göndererek büyük bir değişime imza attı. Kırmızı siyahlılar, 2004-2005 sezonunda 11, 2005-2006 sezonunda ise 29 futbolcusu ile yollarını ayırarak, Turkcell Süper Lig’in en büyük futbolcu pazarı konumuna geldi. Kırmızı-siyahlı ekip, Nihat Baştürk, Ümit Bozkurt, Ali Tandoğan, Süleyman Youla, Filip Deams, Elsaka, Ömer Topraktepe, Tayfun Seven, Atilla Birlik, Elvir Boliç ve Mustafa Gürsel ile 2004-2005 sezonunda yollarını ayırarak kadrosunu yeniledi.

Adeta rekor kırdı

Başkent temsilcisi, 2005-2006 sezonunda ise kadrosunda bulunan 44 futbolcudan 29’u ile vedalaşarak başka bir rekora imza attı. Kırmızı-siyahlı ekip, 2005-2006 sezonunda Sertan Eser, Ömer Çatkıç, Mustafa Özkan, İsmail Güldüren, Uğur Boral, Serdar Sinik, Emrah Yılmaz, Ali Öztürk, Baki Mercimek, Ercüment Kafkasyalı, Murat Kalkan, Josip Skoko, Marcio Oliveria, Sami Gtari, Christian Jardler, Tolga Doğantez, Bayram Toysal, Bülent Karaman, Hasan Uğur, Ferhat Odabaşı, Doğa Kaya, Yertek Başaran, Orhan Şam, Gökhan Gönül, Ali Cansun Begeçarslan, İgor Bogdanoviç, David Solomon Abwo, Tayfun Korkut, Lepoint’ı başka kulüplere gönderdi veya sattı.

Marcio hayal kırıklığı

Giden bu 29 futbolcudan Uğur Boral, Fenerbahçe’ye, Ali Tandoğan ve Baki Mercimek Beşitaş’a transfer olup kalıcı olurken, transferi büyük sansasyon ve maddi kayıp yaratan Brezilyalı Marcio ise ülkesinde bir takımda kiralık olarak oynuyor. Brezilya’nın Parana takımında forma giyen ve 16 maçta 2 gol atan 23 yaşındaki Sandro Da Silva Mendonca ile Brezilya 2. liginde yer alan Nautica takımında oynayan 27 yaşındaki futbolcu Mariel Everton Cosmo Da Silva’nın ikinci yarıdan itibaren kırmızı siyahlı forma giyecek. Bu transferler için yabancı kontenjanını boşaltmaya çalışan Gençlerbirliği, Marcio ve Fransız Nicoise ile yollarını ayırmanın planlarını yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!