Beştepe’de kriz büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de kriz büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 01:43

Ofspor, yenilgisi sonrasında sinirlerin gerildiği Ankaragücü’nde, yeni gelişmeler yaşanıyor.

Haberin Devamı

Başkan Mehmet Yiğiner, 6 oyuncu ile yolların ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada, ‘Sanki takım sabote ediliyordu’ diye konuşurken, Başkent ekibinin Teknik Direktörü Fuat Akyüz de dün sabah istifa etti.

Ankaragücü’nün, Ofspor’a 3-2 yenilip, zirve yarışında ağır yara aldığı maçın ardından soyunma odasında yaşandığı iddia edilen dayak olayı gündeme damgasını vururken, her geçen gün yeni gelişmelerle birlikte kriz büyüyor. 6 oyuncu ve yardımcı antrenörün kulüpten uzaklaştırılmasının ardından, dün de Teknik Direktör Fuat Akyüz, istifa etti.
Maçtan sonra stat soyunma odasında yaklaşık 3.5 saat kalan oyunculardan, özellikle darpa maruz kaldığı iddia edilen Mehmet Çakır, Serhat Akyüz ve Serkan Şirin şikayetçi olmak için girişimde bulunmuş ve avukatlarını stada çağırmak istemiş, araya giren yöneticiler uzun uğraşlar sonucu, oyuncuların şikayetçi olmasının önüne geçmişti.

Haberin Devamı

YİĞİNER “BİZDE HATA YAPABİLİRİZ”

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, soyunma odasında iddia edildiği gibi dayak olayının yaşanmadığını savunup, şunları söyledi:
“2-0 önde iken maçın 3-2 kaybedilmesine çok sinirlendim. Maçtan sonra stat hoparlöründen Ankara’nın taşına bak gözlerimin yaşına bak marşı çalınıyordu. Takım maçı kaybettiği için taraftar buna büyük tepki gösterdi. O esnada müzik çalınan odanın camları taraftar tarafından kırıldı. Tribünde, kavgalar çıktı. Tüm bu gelişmeler, bizleri de fazlasıyla gerdi. Rakip 65 dakika sahamıza gelemiyor. Sonra iki dakikada 2 gol buluyor. Sanki burada bir sabote var, takım sabote ediliyor diye düşündüm. O hırsla soyunda odasına girdim ama kimse darp edilmedi. Oyunculara bağırdım, çağırdım, sitem ettim. Şampiyonluğa oynayan bir takım nasıl olur da 2-0 önde iken maçı 3-2 kaybeden dedim. Sözlü olarak, epey hırpaladım. Fırça attım. Yaşanmaması gereken şeylerdi ama oldu. Takım önde iken maçı 3-2 kaybedip hata yapıyorsa, biz de yönetim olarak hata yapabiliriz. Şu an bizler de şoktayız. Gönderdiğimiz oyuncuların 2’s zaten oynamıyordu. Diğerlerinin de son dönemdeki faydası tartışılır. Böyle bir karar aldık. Bundan sonra sürecin daha iyi gideceğini umuyorum.”
Ankaragücü yönetimi tüm bu gelişmelerin ardından; Mehmet Çakır, Erhan Güven, Serhat Akyüz, İbrahim Şahin, Serkan Şirin ve Aydın Toscalı’nın sözleşmelerini karşılıklı anlaşma ile feshetti. Yardımcı antrenör Ümit Geçmen’in de görevine son vermişti.

Haberin Devamı

AKYÜZ DE GÖREVİ BIRAKTI

Ankaragücü yönetimi, dün kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Teknik Direktör Fuat Akyüz ile anlaşıp karşılıklı olarak sözleşmeyi feshettiğini kamuoyu ile paylaşırken, Fuat Akyüz yaptığı açıklamada, “Ben sabah erkenden kulübe gittim ve istifa ettim. Oyuncularla da vedalaştım. Umarım, bundan sonrası Ankaragücü için daha iyi olur” diye konuştu.
Basın Sözcüsü Fatih Mert, teknik direktör arayışlarına başladıklarını ve Nurullah Sağlam ve Giray Bulak ile görüşeceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!