Beşiktaş'tan gitmek en büyük hatamdı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaştan gitmek en büyük hatamdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2012 00:00

Kocaelispor’dan Beşiktaş’a geçen ve bir dönem siyah beyazlı taraftarların sevgilisi olan Ahmet Dursun, "Kariyerimdeki tek pişmanlık Beşiktaş'tan ayrılmaktır. Ama beni o dönem Tigana takımda istememişti" dedi.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'ın eski golcüsü Ahmet Dursun, içini Hürriyet'e döktü. Futbol yaşamı, ilginç anıları ve unutamadığı maçlarla, ileriye dönük hedeflerini anlattı. Kariyerinin ilk yıllarında Kocaelispor’da gösterdiği performansla üç büyüklerin transfer listesine girmeyi başarmıştı Ahmet Dursun... Daha sonra Beşiktaş’a transfer oldu. Şampiyonlar Ligi’nde Kara Kartal’ın evinde aldığı 3-0’lık Barcelona galibiyetinde 2 gol atarak yıldızını parlattı. Fakat zamanla düşen performansı ve sakatlıkların peşini bırakmaması sonucu, sessiz sedasız 35 yaşında futbolu bırakmak zorunda kaldı.

İşte Ahmet’in açıklamaları;

Tigana beni istemedi

* Beşiktaş’tan Etimesgut Şekerspor’a geçişinizin sebebi neydi?

- O dönem Tigana Hocamız bana kadroda fazla şans vermiyordu. Sezon sonunda ise yönetime Ahmet ve Sergen’i kadroda görmek istemiyorum diye bir rapor vermişti. Devam eden mukavelem vardı fakat istenmediğim yerde kalmam diyerek ayrıldım. Hayatımın en kötü kararıydı ama oldu. Bu karar bence kariyerimde aldığım en hatalı karardı ama zamanı geri getirmek de mümkün değil.

Haberin Devamı

Jübileden soğudum

* Jübile düşünüyor musunuz?

- Futbolu bıraktığımda ilk başlarda düşünüyordum fakat şuan düşünmüyorum. Kulüplerde 2 sene oynayan oyunculara bile jübile teklifi yapılmak istenmesi beni olumsuz etkiledi. Bu düşünceler beni jübileden soğuttu.

Yorumculuk yapmak isterim

* İleriki zamanlarda planlarınızda neler var?

- Yorumculuk yapmayı düşünüyorum, antrenör olma hevesim pek yok ama bunu ileriki bir zamanda düşünebilirim.

İki maç iyi oynayan Milli Takım'a alınıyor

/images/100/0x0/55eb3072f018fbb8f8b11fdd

* Türk Milli Takımı’nda yeni bir oluşum var. Abdullah Avcı yönetiminde genç bir milli takım yaratılmak isteniyor. Neler söylemek istersin?

- Gençlere önem vermesi çok güzel bir şey ama milli takıma bu kadar kolay çağırılmamalılar. Örneğin Mustafa Pektemek, çok yetenekli bir arkadaşımız fakat Beşiktaş’ta genelde yedek bekliyor. Ama milli takıma çağırılıyor. Bu oyuncudan ne kadar yarar beklenebilir ki. 21 gol attığım sezonda Euro 2000 Avrupa Şampiyonası’na götürülmemiştim. Artık bir iki maç iyi oynayan milli takıma çağırılıyor, bu kadar basit olmamalı bence.

Haberin Devamı

En anlamlı sezon 100. yılımızdı

* Size göre futbolculuk kariyerinizde kaydettiğiniz anlamlı golü hangisiydi?

- 100. yılda Kadıköy’de Fenerbahçe’ye attığım ve galibiyeti getiren gol benim için en anlamlısıydı. Çünkü o sene derbilerde rakiplerimize karşı önemli galibiyetler alıyorduk ve bu da şampiyonluğun kapısını bize açan faktördü.

* Anlaştığınız en iyi forvet?

- Beşiktaş’ta oynadığım dönemlerde Nouma, Ertuğrul ve İlhan Mansız ile birbirimizi çok iyi tamamlıyorduk.

İstanbulspor maçı içimde uktedir

* En çok üzüldüğün maç?

* İnönü Stadı’nda İstanbulspor ile oynadığımız bir maç vardı. O maçta gol atmama rağmen ıslıklanmıştım. Çünkü maçtan birkaç gün önce siyasetle ilgili bir soru sorulmuştu ve ben hiç alakam olmadığı halde ailemin yakın olduğu tarafı söylemiştim. Beşiktaş taraftarı bu açıklamanın üzerine o maçta beni ıslıklamıştı. Bu beni en çok üzen maçlardan biriydi.

Haberin Devamı

Barça’ya attığım golü unutamam

* Beşiktaş’a transfer süreciniz nasıl gelişti?

- Beşiktaş bana resmi bir teklif hiçbir zaman sunmamıştı, fakat bir yöneticiyle görüşme gerçekleştirmiştim. O dönemde daha çok Galatasaray ve Fenerbahçe’den teklifler geliyordu. Fakat ben Beşiktaş’ı seçtim.

* Unutamadığınız en güzel gol hangisi?

- Barcelona’ya attığım aşırtma golünü unutamıyorum. Maçtan 3-0 galip ayrılmıştık ve ben 2 gol atmıştım. O golün yeri bende çok farklıdır.

21 gol krallığa yetmedi

* Ligde 21 gol attığınız sezon krallığı 30 golle Serkan Aykut almıştı. O sezonda neden 21 gol krallığı almanıza yetmemişti?

- 21 gol bana göre bir gölcünün ulaşması gereken rakam değil. Daha da yukarılara çıkmalı seviye. Ben o sezon başında hedefimi 25 ve üzeri olarak hedeflemiştim, 21 gol atmayı başardım fakat gol krallığına yetmedi. Çünkü Serkan Aykut çok formdaydı ve inanılmaz bir performansa imza atmıştı.

Haberin Devamı

Başarımı Osieck’e borçluyum

* Almanya kökenli bir futbolcuydunuz. Türkiye’ye uyum süreciniz nasıldı?

- İlk başlarda çok zor süreçler yaşadım. En çok zorlandığım süreç Kocaelispor yıllarımdı. İlk sezonumda sakatlığımdan dolayı çok fazla şans bulamadım. 18 yaşında çok genç bir futbolcuydum. Mustafa Hoca beni Almanya’dan getirmişti, ailemden uzaktım onların özlemini çekiyordum ve Mustafa Hoca da Kocaelispor’dan gidince çok daha zor bir süreç benim için başlamıştı. İkinci sezonumda kadro dışı kaldım. Yaklaşık 1 sene paf takımla idmanlara çıkıp maç yapıyordum. Ayrıca başka kulüplere verilmiyor ve paf takımıyla maçlara çıkıyordum. Hatta bu yüzden futbolu bırakmayı bile düşündüm. Daha sonra Osieck’in gelmesiyle tekrar kadroya girdim ve gollerimi atmaya başladım böylece güzel günler de başlamış oldu.

Haberin Devamı

İdolüm Hakan Şükür’dü

* İdolünüz kimdi?

- Türkiye’nin bana göre gelmiş geçmiş en büyük golcüsü Hakan Şükür’dü. Onun bitiricilik özelliklerini çok beğenirdim onun gibi olmaya çalışırdım.

Beni en çok Popescu zorladı

* Defans oyuncuları arasında en çok zorlandığın kişi kimdi?

- Galatasaray’da Popescu ve Pilipescu beni en çok zorlayan isimlerdi. Genelde uzun boylu defanslara karşı daha rahat oynardım. Ama Popescu saha içinde bazı kasıtlı müdahalelerde bulunurdu ve çok zorlardı.

Nouma kardeşim gibidir

* Pascal Nouma senin için ne ifade ediyordu. Takımdan uzaklaştırılması doğru muydu?

- Pascal Nouma ile kardeş gibiyizdir. Halen de görüşürüz. Çok iyi anlaşırdık, o bambaşka bir insandı. Yaptığı hareket Türk örf ve geleneklerine uygun olmadığı için uzaklaştırıldığını düşünüyorum. Fakat takımdan ayrılmasını istemezdim.

 Beckham ve Cantona da 7’ydi

* 7 numaralı formanın özel bir anlamı var mıydı?

- Özellikle tercih ettiğim bir numara değildi. İlk başlarda genelde bana hep 7 numara denk gelirdi. Ama Cantona, Beckham gibi efsane isimler de 7 numarayı kullanırdı bu yüzden sevdiğim bir rakamdı.

Seba en iyisiydi

* En iyi kaleci?

- Rüştü Reçber.

* En iyi kulüp başkanı?

- Bu konuda 3 isim söyleyebilirim. Süleyman Seba, Sefa Sirmen ve Serdar Bilgili.

* Futbola tekrar dönmüş olsaydınız kariyerinizde hangi sezonu tekrardan yaşamak isterdiniz?

- Fulya’da antrenman yaptığımız yılları çok özlüyorum. Oranın ayrı bir havası vardı ve bana uğurlu da gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!