Beşiktaş'tan G.Antep'e bir kıyak daha

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaştan G.Antepe bir kıyak daha
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 00:30

Beşiktaş'ın, 1 milyon dolar+2 oyuncu karşılığında aldığı Serdar Kurtuluş'u bu sezon G.Antep'e 100 bin dolara sattığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Habertürk'ün haberine göre; Sezon başında İsmail Köybaşı’nı 5.5, Tabata’yı da 8 milyon Euro bedelle Gaziantep’ten alan beşiktaş Kulübü Başkanı yıldırım demirören, büyük tepki çekmişti. Hatta kendi taraftarı “Başkan olsana, başkan olsana, Gaziantep’e başkan olsana” diye tezahürat bile bestelemişti. Ancak burada soru işareti olan bir isim vardı... O da sezon başında Gaziantep’e verilen Serdar Kurtuluş’un durumuydu. O dönemde İsmail Köybaşı’nın transferinde takasta kullanıldığı ve 1.5 milyon Euro bedelle gönderildiği iddiaları ortaya atıldı. Ancak yönetim bu konuda ne borsaya ne de basına bilgi verdi.

Ve Serdar Kurtuluş konusunda bilinmeyen gerçekler dün beşiktaş Futbol A.Ş.’nin genel kurulunda gündeme geldi. Borçlanmaya dikkat çeken üyeler, bu anlayışla bu yükün altından kalkılamayacağını vurguladı. Üyeler, Gaziantep’e verilen Serdar Kurtuluş hakkında “Kaça alındı, kaça verildi bilmiyoruz. Kaydı yok” şeklinde eleştiride bulundu. Asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, şaşırtan şu cevabı verdi: “Serdar Kurtuluş’u 100 bin dolara G.Antep’everdik.” Soğancıoğlu’nun bu sözleri, Atıf Keçeci’nin ısrarı üzerine kayıtlara yazıldı.

Haberin Devamı

1 MİLYON DOLAR VERMİŞLERDİ

Peki Gaziantep’e 100 bin dolar gibi komik bir rakama verilen Serdar Kurtuluş ne kadara alınmıştı? 2006’daBursaspor’dan transfer edilen Serdar için borsaya gönderilen yazıda, 1 milyon dolar bonservis ücretinin yanı sıra Sinan Kaloğlu ve Eser Yağmur’un bonservis haklarıyla verildiği bildirilmişti. beşiktaş’ın anlaşmaya, Sinan için 750 bin, Eser Yağmur için ise 500 bin dolar geri alma bedeli koyduğunu düşündüğümüzde, bu transferin mali tablosunun daha da büyüdüğü ortaya çıkıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!