Beşiktaş'ta gidenler farklı, tepki aynı

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta gidenler farklı, tepki aynı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2012 13:14

Yönetime sitem ederek istifa eden Tayfur Havutçu, son dönemdeki Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli örneklerini akla getirdi.

Haberin Devamı

2011-2012 sezonuna Carlos Carvalhal ile başlanan, Avrupa'da son 16 takım arasına kalınmasına rağmen Süper Lig'de üst üste kötü sonuçlar alınması nedeniyle tutukluluk hali son bulan Tayfur Havutçu'nun futbol takımının başına getirildiği siyah-beyazlılarda, Süper Final'in ardından Havutçu'yla da yollar ayrıldı.

Başkan Fikret Orman ile görüşerek istifasını sunan Havutçu, kendisiyle 1,5 yıllık anlaşma imzalanmasına rağmen yerine yurt dışından teknik adam aranmasını prensip olarak kabul etmediği için istifa ettiğini söyledi.

Nitekim Ralf Rangnick ve Arthur Zico'nun isimleri, "Beşiktaş'ın teknik direktör adayları" olarak bir haftadır basında yer alıyordu. Aslında benzer durumlar, Beşiktaş'ta son 4 yılda 3'üncü kez yaşandı...

Ekim 2008'de istifa eden Ertuğrul Sağlam, "Yüzüme karşı destek veriyoruz diyenlerin, görevde olduğum halde başka teknik adamlarla görüşmesini hazmedemiyorum. Şimdi istedikleri ile rahat rahat görüşebilirler" sözleriyle dönemin yönetim kuruluna tepki göstermişti.

Deplasmandaki 4-1'lik Metalist Kharkiv yenilgisiyle UEFA Kupası'na veda edilmesi sonrası eleştiri oklarının hedefi olan Sağlam, kulüp başkanı Yıldırım Demirören tarafından "Lucescu'ya teklif götürüldüğü" iddiaları üzerine basın toplantısıyla istifasını duyurmuştu.

2008-2009 sezonunda Kartal'a iki kupa kazandıran Mustafa Denizli'nin, sağlık sorunları sebebiyle yeni sezonda takımın başında yer almayacağı açıklanmıştı. Daha sonra tecrübeli teknik adamın yerine henüz sezon tamamlanmadan İspanyol çalıştırıcı Bernd Schuster ile anlaşıldığı spor basınında geniş yer bulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!