Beşiktaşlıları çıldırtan pozisyon!

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşlıları çıldırtan pozisyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 19:50

Trabzonspor-Beşiktaş maçında siyah beyazlı taraftarları resmen çıldırtan bir pozisyon yaşandı...

Haberin Devamı

Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşmanın 12. dakikasında kaleci Alvarado ile Douglas Teixera arasındaki anlaşmazlık sonrası topu kapan Kerim Frei, penaltı noktası üzerinde Mario Gomez'i gördü. Alman futbolcunun dengesiz vuruşunda top yerde Mustafa Yumlu'nun koluna temas etti.

Beşiktaşlılar penaltı beklerken, hakem Bülent Yıldırım 'devam' dedi. Siyah beyazlılar bu karara uzun süre itiraz etti.

MUSTAFA ÇULCU: NET PENALTI BADEM OLDU!
Pozisyonu hurriyet.com.tr için değerlendiren Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, "Net penaltı" dedi. Çulcu, şunları söyledi:

"Net bir penaltı gitti, badem oldu! Mustafa Yumlu açık bir şekilde topa elle dokunuyor. Hadi hakem Bülent Yıldırım göremedi, arka taraftaki 5. hakem Hakan Ceylan nasıl göremez! 5. hakem bana burada lazım. Pozisyon tam önünde oldu. Aslında hakem de gördü, 5. hakem de gördü ama vermediler. Akıl alır gibi değil. Burada penaltının yanı sıra bir de sarı kart verilmesi lazım."

Haberin Devamı

Bu arada pozisyonun hemen öncesinde Kerim Frei, Mario Gomez'e topu kestiğinde bazıları 'ofsayt' diye düşünebilir ama kesinlikle ofsayt değil.

Mustafa Çulcu maçtaki diğer tartışmalı pozisyonları şöyle değerlendirdi:

DAKİKA 32: KALECİYE GERİ PAS OLMALIYDI
cavanda'nın kale sahasına gönderdiği topu kaleci Esteban eliyle kontrol etti. Bu, 'kaleciye geri pas' olarak değerlendirilmeliydi.

DAKİKA 35: QUARESMA'YA SARI KART ÇIKMALIYDI
Quaresma-Yusuf mücadelesinde Quaresma'ya sarı kart çıkmalıydı, çıkaramadı.

DAKİKA 44: ÇAĞDAŞ HAKEMLİĞE YAKIŞMAYAN HAREKET
Hakem Bülent Yıldırım, pozisyonun tam ortasında kaldı ve top kendisine çarptı. UEFA artık bu tip çarpmalarda 0.1 puan düşürüyor. Çağdaş hakemliğe yakışmayan bir hareket.

DAKİKA 74: DEVAM KARARI DOĞRU
Mario Gomez, Trabzonspor ceza alanında Douglas ile girdiği ikili mücadele sonunda yere düştü. Hakem 'devam' dedi. Doğru karar çünkü faul yoktu.

SONUÇ: HAKEMİN KAFASI KARIŞIKTI
Hakem Bülent Yıldırım maçı yönetmedi, idare etti. Belli ki kafası karışıktı. Trabzon'da daha önce yaşanan olayların etkisinde kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!