'Beşiktaş'ın yeni yıldızı Brezilya'dan geliyor'

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın yeni yıldızı Brezilyadan geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 16:51

Hürriyet yazarı Kenan Başaran, Beşiktaş yönetiminin devre arasında Brezilya'dan bir futbolcu transfer edeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Hürriyet Spor Facebook'unda canlı olarak yayınlanan 'Muhabirinden' programının bugünkü konukları Hürriyet'in Beşiktaş muhabiri İsmail Er ile yazar Kenan Başaran'dı.

Er, Beşiktaş-Benfica maçının perde arkasında yaşananları anlatırken, Başaran siyah beyazlı yönetimin transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kenan Başaran ve İsmail Er, şunları söyledi:

KENAN BAŞARAN

- Beşiktaş, Liverpool'u öyle unutulmaz bir maçla yenmişti ki o 1-0 galibiyet 8-0'ın rövanşı sayılabilmişti. Benfica beraberliği de o Valerenga faciasını hafızalardan sildi.

- Maçın yıldızı Cenk Tosun'du... Hem vuruşuyla hem de duruşuyla. Muhteşem bir gol attığı ve sahada da çok 'cool' bir tavır sergiledi. Akıllı oynadı.

"F.BAHÇE VE G.SARAY'IN HOCALARI OLSA ÇOK DAHA ABARTIRLARDI!"
- Böylesi bir beraberliği Galatasaray veya Fenerbahçe'nin hocaları alsaydı eminim ki çok daha abartırlardı. Ama Şenol Güneş, sonucu sakin karşıladı. Hatta onun aklı "Biz neden 3-0 geriye düştük" noktasındaydı. Bu tavır da Beşiktaş için önemli bir kazanım. Çünkü gaza gelmeyen, ayakları yere basın ve aklı elden bırakmayan bir hocaya sahip olmak önemli.

Haberin Devamı

- Beşiktaş-Başakşehir maçı ilk devrenin şampiyonluk maçıdır. Benfica maçı 3-0 bitseydi terazide Başakşehir ağır basardı. Ama şimdi Beşiktaş. Bu maç iki hocanın taktiksel mücadelesine de sahne olacak ve kimin daha iyi bir taktisyen olduğunu da göreceğiz.

- Başakşehir işi, şakayı tadında bıraksın (!) Şampiyon olursa onu kutlayacak bir taraftarı yok. Başakşehir takımı eğer bulunduğu çevreyle bütünleşip, sosyolojik bir projeye de dönseydi şampiyonluğunun bir anlamı olurdu. Şu haliyle sadece futbolcular paralarını bankamatikten düzenli aldığında, bir yönetim hocasının işine karışmadığında ve taraftar takıma baskı yapmadığında nasıl başarılı olunduğunun ispatı oluyor Başakşehir.

- Beşiktaş-Benfica maçının en sıkıntılı adamı özellikle ilk yarıda Atiba'ydı. Baskı yediğinde sürekli geri kaçıyor ve bu durum defansın dengesini de bozuyor.

MUHABİRİNDEN PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

"GÖKHAN GÖNÜL BENFICALI SEMEDO'YU İZLESİN, NASILMIŞ GÖRSÜN"
- Gökhan Gönül de Benficalı Semedo'yu iyi izlesin. Defansif ve ofansif bek nasılmış görsün.

Haberin Devamı

- Beşiktaş taraftarı da muhteşem bir dönüş yaptı. Hem sosyal mesajlarıyla hem de eski İnönü'de yarattığı ambiyansla ilk kez Benfica maçında döndüler.
İnancını yitirmiş takımı soyunma odası yolundan çevirip, maça ortak ettiler.

- Beşiktaş yönetimi şu anda transfer çadırını Brezilya'da kurmuş. Devre arası bir Brezilyalı transfer yapılacak. Ama isim vermek zor çünkü siyah beyazlılar son yıllarda bize başka kuşlar gösterip sürpriz isimler alıyorlar.


İSMAİL ER

- Benfica maçındaki geri dönüş Beşiktaş camiasının toptan bir dönüşüdür. Camia son yıllarda olmadığı kadar bütünleşmiş durumda. İşadamları localara gelmeye başladı.

- Transferde yönetim sol kanada yoğunlaşmış durumda. Çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

- Hoca devre arasında oyuncularına şunu söyledi: "Siz bu değilsiniz. Çıkın ve kendi kimliğinizi ortaya koyun. Oyuncular da kendi aralarında özeleştiri yaptılar."

"BEŞİKTAŞ, BAŞAKŞEHİR'İ 2-1 YENER"
- Maçın yıldızı Cenk Tosun'du. Cenk, geçen yıl kendisine özel bir hoca tuttu. Geçen sezon daha çok şans bulsaydı Mario Gomez kadar gol atardı.

- Beşiktaş, Başakşehir'i yener. Hatta skor da verebilirim: 2-1... Başakşehir'in bütün oyun planı Emre Belözoğlu üzerine kurulu. Beşiktaş onu kilitlerse maçı rahat alır.

BAKMADAN GEÇME!