Beşiktaş'a bir darbe de Tigana'dan

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşa bir darbe de Tiganadan
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2008 15:22

Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü Jean Tigana'nın avukatları, Del Bosque ile olan davayı emsal göstererek 2.3 milyon Euro'luk alacakalarını faizi ile birlikte tahsil etmek için harekete geçtiler.

Beşiktaş eski teknik direktörü Jean Tigana 2006-2007 sezonun bitimine iki hafta kala görevini bıraktığını açıklamış ve Siyah Beyazlı kulüp ile yollarını ayırmıştı. Fransız teknik adam, bir yıl daha mukavelesi olmasına rağmen Beşiktaş Kulübü ile anlaşarak sözleşmesini karşılıklı olarak fes etmişti.

Tigana, Siyah Beyazlı takımındaki görevine veda ettikten sonra yaptığı basın toplantısında da 2007-2008 sezonuna ait olan 2.3 milyon Euro'luk alacağını Beşiktaş'a hediye ettiğini ve yapmadığı bir işin parasını almayacağını belirtmişti. Ancak Beşiktaş Kulübü Fransız teknik adamın görev yaptığı döneme ait olan 150 bin Euro'luk son alacağını ödemeyince, Jean Tigana bu parayı ve daha önce almayacağını açıkladığı 2.3 milyon Euro'yu tahsil etmek için FIFA'ya başvurdu.

Yaklaşık altı aydır devam eden bu süreçte FIFA'nın kararı henüz netlik kazanmadı. Nisan ayı içerisinde FIFA'nın konu ile ilgili kararı açıklaması beklenirken, Fransız teknik adamın avukatlarının Beşiktaş ile Vincente Del Bosque arasındaki davayı emsal olarak göstermeye hazırlandıkları öğrenildi.

FIFA'nın ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) Siyah Beyazlı kulüp aleyhine karar vermesine rağmen girişimlerini sürdüren Beşiktaş yönetimi, son olarak 31 Mart 2008 tarihine kadar UEFA aracaılığı ile Del Bosque ve yardımcılarına 7 milyon 834 bin Euro'luk bedeli ödeyeceklerini açıklamışlardı.

Bu gelişme üzerine harekete geçen Tigana'nın avukatları Beşiktaş Kulübü'nden kendilerini herhangi bir anlaşma teklifi gelmediğini ve Del Bosque ile olan davayı emsal göstererek 2.3 milyon Euro'luk alacakalarını faizi ile birlikte tahsil etmek için girişimlerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!