Beşiktaş Vodafone Arena'da kaybetmiyor!

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Vodafone Arenada kaybetmiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 16:25

Beşiktaş ile Galatasaray Süper Lig'in 5. haftasında Vodafone Arena'da karşılaşacak. Saat 20:00'de başlayacak zorlu derbiyi Ali Palabıyık yönetecek.

Haberin Devamı

11 Nisan 2016’da Beşiktaş’ın 3-2 kazandığı Bursaspor maçı ile resmi açılışını yapan Vodafone Arena Stadı ilk kez büyük bir derbiye sahne olacak.

BEŞİKTAŞ VODAFONE ARENA’DA KAYBETMİYOR
Yeni stadında seyircisiyle beraber rakiplere müthiş bir baskı kuran Siyah Beyazlılar, Vodafone Arena’daki 5 resmi maçı da kazanmasını bildi.
Geçen sezon Vodafone Arena’da Bursaspor’u 3-2, Kayserispor’u 4-0, Osmanlıspor’u 3-1 yenen Siyah Beyazlılar, bu sezon da Alanyaspor’u 4-1 ve Kardemir Karabükspor’u da 3-1 yenmeyi başardı.5 resmi maçta rakip ağlara 17 gol gönderen Beşiktaş yeni stadında oldukça golcü bir kimliğe de sahip.

DERBİDE 2100 SARI KIRMIZILI TARAFTAR OLACAK
Cumartesi akşamı oynanacak dev derbi deplasman yasağının kalkması açısından da ayrı bir önem taşıyor.5 yıl önce yine bir Beşiktaş – Galatasaray maçı ile başlayan deplasman yasağı yarın akşam yine Beşiktaş – Galatasaray maçı ile kaldırılmış olacak ve 2100 Sarı Kırmızılı taraftar Vodafone Arena’da yerini alarak bu heyecana tanık olacak.

SİYAH BEYAZLILAR İÇİN DERBİ KADERİ TERSİNE DÖNDÜ
Beşiktaş, takımların genel performanslarına ve şampiyonluk yarışındaki konumlarına göre belirlenen derbilerde favori olma durumunda 2 sezondur başı çekiyor.

Son 10 yıldır derbilerde kazanmakta zorlanan Siyah Beyazlılar geçtiğimiz sezondan itibaren bu durumu tersine çevirmeyi başardı. Şenol Güneş ile beraber herkesin beğendiği ve taktir ettiği bir oyun anlayışına sahip olan Kara Kartallar, şampiyon oldukları geçen sezon 4 derbiye de favori olarak çıktı ve 3’ünü kazandı.

Fenerbahçe’yi ilk maçta 3-2 yenen, ikinci maçta 2-0 yenilen Beşiktaş, Galatasaray’ı ise 2-1 ve 1-0 ‘lık skorlarla her iki maçta da geçerek ‘derbilerde favoriler kazanamaz’ görüşünü büyük oranda geçersiz kıldı ve yarın oynanacak derbide de yine favori durumunda. Artık gözler, Beşiktaş ile Galatasaray’ın Vodafone Arena’da çıkacakları ilk derbiye çevrildi. İkisi de bu anlamlı geceyi galibiyetle taçlandırma amacında.

BAKMADAN GEÇME!