Beşiktaş 'ölüm grubu'nda

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş ölüm grubunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 12:35

THY Euroleague'de 2012-2013 sezonu kuraları İspanya'nın Barcelona kentinde çekildi. Kura çekimi sonrasında Fenerbahçe Ülker A, Anadolu Efes C, Beşiktaş ise D Grubu'nda yer aldı. Siyah-beyazlı takımın grubunda Avrupa'nın en iyi takımları yer aldı...

Haberin Devamı

THY Avrupa Ligi 2012-2013 sezonu kuraları, İspanya'nın Barcelona kentindeki Mediapro Auditorium'da çekildi. Türk ekiplerinden Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi (A) Grubu'nda, Panathinaikos (Yunanistan), Real Madrid (İspanya), Khimki Moskova Region (Rusya), Union Olimpija (Slovenya) ve ön eleme grubundan gelecek takımla eşleşti.

Anadolu Efes'in (C) Grubu'ndaki rakipleri ise Olympiacos (Yunanistan), Caja Laboral (İspanya), Zalgiris Kaunas (Litvanya), EA7 Emporio Armani (İtalya) ve Cedevita Zagreb (Hırvatistan) oldu.

Beşiktaş ise THY Avrupa Ligi (D) Grubu'nda, Barcelona Regal (İspanya), CSKA Moskova (Rusya), Partizan (Sırbistan), Lietuvos Rytas (Litvanya) ve Brose Baskets (Almanya) ile mücadele edecek.

6'şar takımın mücadele edeceği 4 grupta, gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar Top 16'ya yükselecek ve burada 2 gruba ayrılarak mücadeleye devam edecek.

İŞTE GRUPLAR

Haberin Devamı

A Grubu: Panathinaikos (Yunanistan), Real Madrid (İspanya), Khimki (Rusya), FENERBAHÇE ÜLKER, Union Olimpija (Slovenya), Eleme grubundan gelecek takım.
B Grubu: Maccabi Tel Aviv (İsrail), Montepaschi Siena (İtalya), Alba Berlin (Almanya), Uniaja Malaga (İspanya), Asseco Prokom (Polonya), Chalon Saone (Fransa)
C Grubu: Olimpiakos (Yunanistan), Caja Laboral (İspanya), ANADOLU EFES, Zalgiris Kaunas (Litvanya), Armani Milano (İtalya), Cedevita Zagreb (Hırvatistan)
D Grubu: Barcelona Regal (İspanya), CSKA Moskova (Rusya), Partizan(Sırbistan), Lietuvos Rytas (Litvanya), Brose Baskets (Almanya), BEŞİKTAŞ

/images/100/0x0/55eb5f9df018fbb8f8bcef32

YILDIRIM: "CAMİAYA VE TARAFTARA İNANIYORUM"

Beşiktaş Basketbol Takımı'nın yeni genel menajer, Haluk Yıldırım, Euroleague'deki rakipleri ile ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye şu değerlendirmeyi yaptı: "Beşiktaş, tarihinde ilk kez bu turnuvaya katılacak. Takım için büyük bir tecrübe olacak. Ben Beşiktaş camiasına ve seyircisine inanıyorum, bize destek olacaklardır. Her maç oldukça zor geçecek. Her sayının önemli olduğu bir ligde mücadele edeceğiz. Sponsor ile ilgili etaylı bir çalışmamız var, 1 hafta 10 gün içerisinde durum netleşir."

Haberin Devamı

MAHMUTİ: "DENGELİ VE ZOR BİR GRUP"

Anadolu Efes'in yeni antrenörü Oktay Mahmuti ise hurriyet.com.tr'ye şu değerlendirmeyi yaptı: "Dengeli bir grup oldu. Olimpiakos şampiyon, Laboral yıllardır buralarda, Zalgiris aynı şekilde. Diğer iki takımın gelmesi grubu daha da zorlaştırıyor. Kısacası çok zor ve dengeli bir grup oldu."

KARAKAŞ: "KENDİ İŞİMİZE BAKMALIYIZ"

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karaş ise şu açıklamayı yaptı: "Biz kendi işimize bakmalıyız. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtırsak kim olursa olsun bizim için fark etmez. Bu grupta güçlü bu güçsüz ayırmak olmaz ama bizim grubumuz diğerlerine göre daha zorlu gibi. Ancak dediğim gibi biz kendi performansımıza bakmalıyız."

Haberin Devamı

Ön eleme eşleşmeleri ise şöyle:

Unics Kazan (Rusya)-Ulm (Almanya)
Le Mans (Fransa)-Donetsk (Ukrayna)
Cez Basketball (Çek Cumhuriyeti)-Telenet Oostende (Belçika)
Cantu (İtalya)-Lukoil Academic (Bulgaristan)

A Grubu'nda yer alan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, 11-12 Ekim'de evinde BC Khimki'yi ağırlarken, C Grubu'ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, 15-16 Kasım'da deplasmanda Emporio Armani'nin konuğu olacak. D Grubu'nda yer alan Beşiktaş ise, 11-12 Ekim'de sahasında Partizan'ı ağırlayacak.

İŞTE MAÇ PROGRAMLARI

KADINLARDA DA RAKİPLER BELLİ OLDU

Basketbolda Kadınlar Euroleague 2012-2013  sezonu kuraları Almanya'nın Freising kentinde çekildi... Temsilcilerimizden Tarsus Belediyespor A, Fenerbahçe B, Galatasaray ise C Grubu'nda yer aldı...

Haberin Devamı

Kura çekiminde, toplam 21 takım 7'şerli takımlar halinde 3 gruba ayrıldı. Ligde Türk ekiplerinden Tarsus Belediyespor A Grubu'nda Rivas Ecopolis(İspanya), Sparta&K M. R. Vidnoje(Rusya), Wisla Can-Pack(Polonya), Bourges Basket(Fransa), UNI Györ (Macaristan) ve BK Brno (Çek Cumhuriyeti) takımları ile eşleşti.

B Grubu'nda yer alan Fenerbahçe'nin rakipleri; Beretta Familia(İtalya), Good Angels(Slovakya), Nadezhda(Rusya), EU Sopron(Macaristan), Arras(Fransa) ve CMS Targoviste(Romanya)...

3. ve son Grup olan C Grubu'nda yer alan Galatasaray'ın rakipleri ise; UMMC Ekaterinburg(Rusya), Perfumerias Avenida(İspanya), ZVVZ USK Prague(Çek Cumhuriyeti), CCC Polkowice(Polonya), USO Modeville(Fransa) ve WBC Novi Zagreb(Hırvatistan)...

Haberin Devamı

Beşiktaş ölüm grubunda

İŞTE AVRUPA KUPASI'NDAKİ RAKİPLERİMİZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!